16 Юли, 2020 07:10 1 690 0

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър

  • ювентус-
  • футбол-
  • сасуоло-
  • серия а

Срещата завърши наравно 3:3 на “Мапеи”

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър  - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Сасуоло и Ювентус завършиха наравно 3:3 на “Мапеи” в мач от 33-ия кръг в Серия “А”. Данило (5') и Гонсало Игуаин (12') дадоха ранен аванс от два гола на "бианконерите", но техния съперник показа фантастична игра и стигна до пълен обрат благодарение на Филип Джуричич (29'), Доменико Берарди (51') и Франческо Капуто (54') преди Алекс Сандро (64') да донесе точката за своя тим. Любопитното е, че това е трето реми с този резултат за "неровердите", откакто бе подновен сезонът, а предишните случаи бяха срещу Интер и Верона. Те надиграха лидера в класирането в по-голямата част от мача, като го превъзхождаха и по важни показатели като притежание на топката (57% срещу 43%) и точни удари (11 срещу 5).

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър
Снимка: БГНЕС

Маурицио Сари бе направил само две промени в стартовия си състав. Хуан Куадрадо пропусна срещата поради натрупани жълти картони и така Данило зае неговата позиция, а Сандро започна като ляв бек. В атака пък Пауло Дибала беше оставен резерва, което осигури на Игуаин титулярното място. От друга страна, Сасуоло бе подреден в 4-2-3-1 с голмайстора си Франческо Капуто на върха на атаката.

Двата отбора отправиха три неточни удара още в първите няколко минути на двубоя. В 5-ата обаче Миралем Пянич реши да изпълни корнер по различен начин, като подаде топката по земя на стоящия на границата на наказателното поле Данило, който пък я прати в противниковата мрежа. В 12-ата босненецът направи втората си асистенция в мача, като този път след негов пас Игуаин се озова очи в очи с Андреа Консили и със своя убедителен удар удвои аванса на "бианконерите".

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър
Снимка: БГНЕС

В 14-ата Франческо Капуто също се озова сам срещу Войчех Шчесни, който обаче излезе напред и отрази неговия изстрел. Малко след това Берарди също пропусна да се разпише. В 21-ата Кристиано Роналдо също можеше да отбележи гол, но далечният му шут от тъчлинията не попадна в опразнената врата. В 24-ата Шчесни направи блестящо спасяване при коварен изстрел на Мерт Мюлдюр. В 27-ата полският национал отново направи важна намеса, този път при удар на Берарди.

"Неровердите" най-после стигнаха до гол в 29-ата минута, когато след лоши отигравания на Родриго Бентанкур топката стигна до Джуричич, който с мощен шут я засили покрай Шчесни за 1:2. Последваха няколко нови пропуска, повечето от които на сметката на Сасуоло. В добавеното време Федерико Бернардески си изкара жълт картон, заради който ще пропусне следващия мач на своя тим. След това гостите организираха добра атака, но Влад Кирикеш успя да блокира изстрела на Роналдо.

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър
Снимка: БГНЕС

Още в самото начало на второто полувреме Ювентус получи непряк свободен удар точно до вратарското поле на Консили, след като той улови върната от Франческо Манянели топка. Последвалият удар на Роналдо обаче беше блокиран именно от противниковия капитан. Усилията на домакините в атака бяха възнаградени само в рамките на четири минути. В 51-ата Берарди се разписа от пряк свободен удар, а едва три минути по-късно Капуто заслужено донесе пълния обрат в мача. Това бе 17-ият гол през сезона за 32-годишния нападател, като никой друг в историята на Сасуоло няма толкова попадения за една кампания.

Ювентус не успя да победи Сасуоло в голов трилър
Снимка: БГНЕС

В 60-ата минута резервата Адриен Рабио стреля с глава от добра позиция, но неточно. Секунди по-късно Роналдо пробва удар по земя, който обаче не затрудни Консили. В 64-ата "Старата госпожа" за втори път в мача стигна до гол от корнер, след като застаналият до близката греда Сандро засече с глава центрирането на Дибала. В 77-ата Кристиано отправи удар по земя, който обаче беше отразен с крак от противниковия страж. В 84-ата след чудесна домакинска атака резервата Хамед Траоре шутира от добра позиция, но Шчесни парира изстрела, а добавката на Джереми Бога беше избита от Сандро пред голлинията. В добавеното време Шчесни за последен път се наложи да предотврати нов гол в своята врата след удар на Мехди Бурабия.

Въпреки третия си пореден мач без победа, Ювентус (77 т.) запазва комфортна преднина от седем точки пред втория в класирането Аталанта (70 т.). Това равенство прекъсна серията от четири поредни победи на осмия в таблицата Сасуоло (47 т.), който обаче няма загуба в последните си седем мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА