Last news in Fakti

28 Юли, 2020 14:58 2 282 0

Бивш пилот от Формула 1 претърпя поредна мозъчна операция

  • алекс занарди-
  • операция-
  • формула 1

Операцията е била успешна, а състоянието на спортиста е стабилно, въпреки че той остава в интензивно отделение

Бивш пилот от Формула 1 претърпя поредна мозъчна операция - 1

Бившият пилот от Формула 1 и параолимпийски шампион по колоездене Алекс Занарди претърпя четвърта поредна операция, след като по време на състезание се сблъска с камион на 19 юни. 53-годишният Занарди е претърпял „деликатна неврохирургична процедура за лечение на някои от късните усложнения от първоначалното си нараняване на главата“, се казва в съобщение на болницата в Милано.

Операцията е била успешна, а състоянието на спортиста е стабилно, въпреки че той остава в интензивно отделение. Занарди претърпя инцидент на 19 юни и получи тежка черепно-мозъчна травма, след като изгуби контрол по време на велосипедно състезание в Тоскана, излетя в насрещната лента и се сблъска с камион.

Операцията е извършена в събота, ден след като италианецът беше откаран с линейка до болницата „Сан Рафаеле“ от клиниката за рехабилитация поради влошаване на състоянието му. Той беше пристигнал в центъра за рехабилитация няколко дни по-рано с известна надежда за възстановяване, тъй като параметрите му се стабилизираха след повече от месец на интензивно лечение в друга болница в Сиена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА