Last news in Fakti

30 Юли, 2020 09:57 1 644 4

Боят между Пулев и Джошуа няма да е преди декември

  • хърн-
  • пулев-
  • джошуа-
  • бокс-
  • среща-
  • организация-
  • публика-
  • световна титла

"Предвид обстановката, вариантите пред нас са 5 или 12 декември", разкри Еди Хърн

Боят между Пулев и Джошуа няма да е преди декември - 1
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваният мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да се състои преди декември. Това разкри промоутърът на британския световен шампион Еди Хърн.

Очакваше се срещата да се проведе през ноември в Лондон, но Еди Хърн обяви, че това няма да се случи, а по-вероятно битката да бъде насрочена за началото на декември.

Сблъсъкът при най-тежките в професионалния бокс първоначално трябваше да се проведе на 20 юни, след това бе отложен за 25 юли, след което се заговори, че ще се състои през ноември, а сега вече се твърди, че ще бъде през декември.

Хърн е категоричен, че Джошуа сега е фокусиран изцяло върху Пулев и не гледа към бъдещ сблъсък срещу Тайсън Фюри.

Еди Хърн обяви, че боксовият мач между Джошуа и Пулев е по-вероятно да бъде насрочена за началото на декември, а датите, които се обсъждат са 5 и 12 декември.

Една от причините е, че организаторите искат на мача да присъстват възможно най-много фенове по трибуните. Втората е, че от щаба на Джошуа са поискали двубоят да е малко преди сблъсъка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който е планиран за дните около Коледа.

„Казах на Джошуа да тренира, но да не се претоварва. Предвид обстановката, вариантите пред нас са 5 или 12 декември. Няма как да е по-рано, защото такъв мач трябва да е с публика, при това пред повече от 2 хиляди души. Искам да е тогава, защото Фюри – Уайлдър ще е около Коледа. Така победителите ще имат еднакво време за подготовка за обединителен мач догодина“, коментира Хърн.

Мачът между Джошуа и Пулев не е имал най-гладкият път. Двамата първо трябваше да се бият през 2017 година, но българският боксьор получи контузия в рамото и бе заместен от Карлос Такам. След като се възстанови, Пулев постигна победи срещу Хюи Фюри, Богдан Дину и Райдъл Букър, докато Джошуа победи Александър Поветкин и имаше два мача с Анди Руис-младши.

Остава в крайна сметка да се разбере с точност кога и къде ще бъде боят между Джошуа и Пулев. От екипа на британския боксьор настояват мачът да се проведе в Лондон, докато от щаба на Пулев дойде предложение битката да се състои в Пула Арена в Хърватия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1914

    3 1 Отговор
    Още малко ако го отложат и нашия ще ходи с бастун вече!!!
  • 2 ясно!

    0 1 Отговор
    Снежанка вирус хванала и не може да носи табелките с рундовете.
  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    Догодина по някое време и само евентУално
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КУБРАТЕ -БРАТЕ , ТРЕНИРАЙ УДАРИ ВЪВ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА МИШНИЦАТА /БИЦИПС-ТРИЦЕПС / ... ЧОВЕК МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ ДО ТРИ УДАРА ОТ ВЪТРЕШНАТА СТРАНА НА МИШНИЦАТА СИ !!! ЗА ПРЕДМИШНИЦАТА НЕ ВАЖИ - ТАМ СУХОЖИЛИЯТА /МАТЕРИЯТА /СА ДРУГИ !!!!!!!!!!!!