30 Юли, 2020 13:30 2 547 0

Александър Тонев продължава кариерата си в Арда

  • арда-
  • тонев-
  • кариера-
  • трансфер-
  • ботев пловдив

30-годишният футболист се оказа ненужен в Ботев (Пловдив)

Александър Тонев продължава кариерата си в Арда - 1
Снимка: БГНЕС

Арда е на път да привлече крилото Александър Тонев. 30-годишният футболист се оказа ненужен в Ботев (Пловдив) и двете страни разтрогнаха контракта си по взаимно съгласие. Треньорът на кърджалии Николай Киров обаче познава отлично качествата на играча. Двамата работиха заедно в Ботев. Наставникът се е свързал с футболиста с предложение да подсили кърджалии и очаква неговия отговор в близките дни, пише "Тема Спорт".

Бившият национал игра два сезона за Ботев. В последната кампания той взе участие в 24 мача, в които вкара 2 гола. Той бе основен играч в единайсеторката на Ферарио Спасов, затова освобождаването му бе доста изненадващо. Пловдивчани обаче смениха политиката през лятото и привлякоха куп чуждестранни футболисти.

В същото време селекцията в Арда продължава с пълна сила, защото от пролетта насам отборът се раздели с 18 футболисти - най-голямото текучество в роден клуб. В тима трябва да се завърне и Деян Лозев. Той игра последния сезон в Левски, но там не успя да се наложи и бе освободен от "сините", след като отказа да намали заплатата си.

Вариант за Арда е и вратарят Благой Макенджиев. Бившият национал напусна изпадналия от елита Дунав и е свободен агент.

В момента проби при кърджалии карат хърватите Ловре Кнежевич и Андрия Бубняр. Досега те се справят добре и почти сигурно ще получат договори. Двамата ще играят и в последния спаринг срещу Пирин (Блг) утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА