31 Юли, 2020 14:11 1 187 0

751 млн. евро от стойността си загубиха топ клубовете

  • реал мадрид-
  • арселона-
  • футбол-
  • пандемия-
  • коронавирус

Барселона се доближи Реал Мадрид

751 млн. евро от стойността си загубиха топ клубовете - 1
Снимка: БГНЕС

Световната пандемия удари силно и футболните колоси. 50-те най-високооценявани клуба в света са загубили общо около 751 млн. евро от стойността на своя бранд. Това отчита годишният доклад на Brand Financial Football Annual. За първи път от шест години стойността на големите футболни клубове отчита спад. Според доклада причина за това в нарушеният футболен календар.

Реал Мадрид остава на върха като клуба с най-висока финансова оценка - 1.42 милиарда евро. Кралският клуб обаче търпи сериозен срив, като стойността на марката е намаляла с 14% в сравнение с миналата година. Барселона измества Манчестър Юнайтед на втората позиция и се доближава на 6 милиона евро от своя голям конкурент от Мадрид.

"Червените дяволи" губят цели 143 милиона евро от стойността на своя бранд. Като цяло английските клубове доминират в семейството на топ 50 - там има цели 19 клуба от Англия. Лестър е с най-голям ръст в сравнение с миналата година - с цели 40 процента. Ливърпул измества Манчестър Сити от четвъртото място. Мърсисайдци отчитат ръст от 6% и са оценявани на 1.26 милиарда евро.

Цели шест клуба от Премиър лийг се вмъкват в топ 10, като освен Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Манчестър Сити към "десетката" се присъединяват Челси, Тотнъм и Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА