3 Август, 2020 07:31 1 640 0

Хаджи отказа да води собствения отбор заради лоши резултати

  • георге хаджи-
  • виторул-
  • футбол-
  • треньор

В специално изявление по темата Хаджи съобщава, че "заедно с президента на клуба в следващите дни трябва да намерим нов треньор"

Хаджи отказа да води собствения отбор заради лоши резултати - 1
Снимка: БГНЕС

Румънската легенда Георге Хаджи напусна поста старши треньор на собствения си клуб Виторул (Констанца) заради поредица от лоши резултати.

В специално изявление по темата Хаджи съобщава, че "заедно с президента на клуба в следващите дни трябва да намерим нов треньор за отбора".

Решението на легендата идва след провала на отбора през този сезон, като тимът му не успя да се класира за шампионския плейоф топ 6 и играе в групата, която определя изпадащите.

Марадона на Карпатите, както е прякорът на Георге Хаджи, създаде клуба през 2009-а година и го базира в малкото градче Овидиу, което е предградие на Констанца. Идеята му беше да създаде академия, която да събира талантите в Румъния, а след това да ги продава чрез мъжкия отбор.

През 2017-а година той спечели за момента единствената си титла на страната, както и Купата на Румъния, а следващата година прибави и Суперкупата. Самият Хаджи е собственик, президент на клуба и старши треньор. Но не само това- той не се щади и работи както с мъжете, така и с юношите и най-малките деца в собствената си школа, прекарвайки често по 12 часа на терените.

Със 124 мача за националния отбор на Румъния той е играл на три Световни първенства, а на клубно ниво носеше екипите на Реал (Мадрид), Барселона и Галатасарай, с който спечели Купата на УЕФА през 2000-ата година.

Преди да се захване със собствения си клуб вече 55-годишният Хаджи беше треньор на Галатасарай, Политехника (Тимишоара), Стяуа (Букурещ), Бурсаспор и румънския национален отбор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА