Last news in Fakti

3 Август, 2020 08:32 2 256 1

Арести преди Гран При на Великобритания

  • формула 1-
  • гранд при-
  • арести

Полицията в Нортхямптъншър и организаторите на Силвърстоун потвърдиха, че четиримата активисти са били задържани в периметъра на самата писта от охраната.

Арести преди Гран При на Великобритания - 1

Английската полиция е арестувала четирима души, след като протестиращите са издигнали знаме на активистката група за борба срещу климатичните промени Extinction Rebellion.

Протестиращите са били задържани по време на провелото се в неделя Гран при на Великобритания във Формула 1.

Полицията в Нортхямптъншър и организаторите на Силвърстоун потвърдиха, че четиримата активисти са били задържани в периметъра на самата писта от охраната.

Всички работим в тясно сътрудничество и помагаме на полицията да води пълно разследване, се казва в изявление на организаторите на състезанието. Състезанието се проведе без публика заради пандемията от COVID-19.

Самата групировка Extinction Rebellion UK публикува снимка на отнетото знаме в Twitter и текста: "Днес на BritishGP изпратихме послание: Действайте сега! Това е климатична спешна ситуация и ние сме далеч от пътя, на който трябва да се върнем" със знака за хаштаг преди "Действайте сега" и преди "климатична спешна ситуация".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    2 7 Отговор
    Състезанията от Ф1 отдавна се провеждат без публика. Не е заради вируса, а поради липса на интерес.