Last news in Fakti

5 Август, 2020 14:18 3 556 11

Григор Димитров: Тялото ми просто се срина, не бях преживявал нещо подобно

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • коронавирус

Дори сега все още не съм напълно възстановен

Григор Димитров: Тялото ми просто се срина, не бях преживявал нещо подобно - 1
Снимка: БГНЕС


Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю за „Sky Sports“. Той говори за трудните моменти, през които е преминал при лечението на COVID-19.

"В момента не сме в безопасност в нито една точка на света. Хората трябва да го разберат и да се съобразяват. Коронавирусът съществува. За съжаление все още нямаме много информация за него. Не знаеш какво да очакваш. В случая най-лошото е постоянната несигурност за всички хора", заяви Димитров.

"Никога не бях преживявал нещо подобно. През целия си живот съм бил много активен и сега се наложи да стоя затворен вкъщи. За мен това е като да ми отрежат крилете. Добрата страна е, че имах много време да помисля върху случващото се. Стигах до заключението, че разковничето е в малките неща – ако сме внимателни и спазваме правилата, всичко ще бъде наред. Трябва напълно да осъзнаем сериозността на това, което се случва в момента", добавя Гришо.

"Изолацията беше най-трудната част. Не ме притеснява да съм сам вкъщи, тъй като на практика живея самостоятелно от 12-годишен и нямам проблем с това. Тревожеше ме несигурността, съпътстваща такива заболявания. Свикнал съм с физическите травми. Там знаеш какво те боли, прилагаш необходимото лечение и след седмица отново си навън и се наслаждаваш на живота.

С коронавируса положението е доста по-различно. Не се чувствах никак добре, нямах обоняние и чувство за вкус. Дори сега все още не съм напълно възстановен в това отношение. Тялото ми просто се срина по много лош начин. Когато преминеш през болестта, се чувстваш наистина щастлив, защото за тези 3 седмици са се променили много неща", призна бившият №3 в света.

"Заболяването преминава различно при всеки. Не пожелавам това на никого. Губиш доверие в тялото си до известна степен, не знаеш дали отново ще намериш баланса си и не си сигурен дали ще успееш пак да си на 100%. От друга страна през последните седмици си направих няколко теста и всичко изглежда нормално. Процесът не е лек, но просто трябва да съм търпелив и се надявам, че след около месец ще съм възвърнал най-добрата си форма", завършва Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    9 6 Отговор
    Тоз пък...
  • 2 Да бе да

    15 6 Отговор
    и за три дена се излекува-

    Коментиран от #6

  • 3 нулев мандръсан

    4 11 Отговор
    Гришо да си вземе мънгъра за лекар.
  • 4 Johansson

    18 7 Отговор
    Я кажи колко ти платиха за тоя цирк?
  • 5 Грую

    10 5 Отговор
    Тепърва ти предстои да се сблъскваш как ще се срива тялото ти! Добре би било ако бихме могли да бъдем в състоянието на 30 годишни, но не би! Ще го разбереш! Повярвай!
  • 6 Гришо

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе да":

    Ама това не ми пречи да мандръсам дърти бараки!! Ха ха ха ха!!
  • 7 Българин

    10 5 Отговор
    Гриш ти няма да се възстановиш никога по вече. Било каквото било. Гледаш да изкарваш пари от всичко друго но не и от тенис. Ти си лъжец. Вървиш по инерция която свършва, няма от къде. Бъди здрав.
  • 8 333

    1 1 Отговор
    поне си има оправдание....

    Коментиран от #9

  • 9 Ортопед

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "333":

    Не бе хора!! Това с "короната" няма нищо общо!! Просто боли го раменцето!!!
  • 10 Е ОПЪВА ГИ

    0 2 Отговор
    ТЕЗИ ШЕВРЕНТИЙ ПО ЦЯЛ СВЯТ. .СЕГА ЩЕ ХОДИШ ПО БОЛНИЦИТЕ. .ЗА ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА В ТОЗИ ЖИВОТ
  • 11 Дедо Вия

    0 1 Отговор
    Туй да не е гонорея?