Last news in Fakti

5 Август, 2020 15:33 1 555 2

Прекратяват футболното ни първенство, ако 5 тима имат по 10 болни от коронавирус състезателя

  • бфс-
  • прекратяване-
  • първенство-
  • заболели-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Мерките се приемат по предложение на Медицинската комисия при БФС

Прекратяват футболното ни първенство, ако 5 тима имат по 10 болни от коронавирус състезателя - 1
Снимка: БГНЕС

Малко преди старта на новия сезон в професионалния ни футбол на 7 август и заради продължаващата епидемиологична обстановка в страната, БФС обяви правилата, при които може да се отлагат мачове или да се прекрати първенството заради пандемията от COVID-19.

Мерките се приемат по предложение на Медицинската комисия при БФС, която е оторизирана да потвърди случаите на положителни проби за COVID-19 в клубовете.

ПРАВИЛАТА НА БФС:
* Футболна среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора, участници в съответната футболна среща.

* Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    4 0 Отговор
    Тия разчети,кой ги измисля?Ако,в Кауфланд примерно, от персонала покажат положителна проба 5 човека,ще го затворят ли за месец примерно?А,всъщност,колко са с корона в големите вериги за тези 5 месеца,питам само за информация,че ми се струва,че няма нито един.
  • 2 ГЕРЕН

    0 0 Отговор
    ЩЕ ГО ПРЕКРАТИ ББ КОГАТО ИЗВИКАТ В КУПОМ БОЙКО ПЕ...... Т