Last news in Fakti

5 Август, 2020 15:43 1 594 13

Английски национал: Писна ми от расизма, който проявяват английските полицаи!

  • роуз-
  • защитник-
  • оплакване-
  • расизъм-
  • полиция-
  • англия

"При качване във влака постоянно разни униформени ме спират, искат билета ми и ме питат дали знам, че това е първа класа", ядосва се Дани Роуз

Английски национал: Писна ми от расизма, който проявяват английските полицаи! - 1
Снимка: БГНЕС

Английският национал Дани Роуз се оплака от постоянен тормоз на расова основа от страна на британските полицаи. 30-годишният защитник на Тотнъм призна, че редовно е спиран по пътищата на Острова и подлаган на разпити.

„Омръзна ми! Всеки път едно и също! Постоянно ме питат: Колата крадена ли е? Откъде взехте колата? Къде отивате? Можете ли да докажете, че сте купили автомобила?. Това продължава от момента, в който навърших 18 години“, коментира Роуз.

Футболистът обяви, че подобно отношение среща и в моментите, когато ползва обществения транспорт. Особено, когато се вози в първа класа във влака.

„При качване във влака постоянно разни униформени ме спират, искат билета ми и ме питат дали знам, че това е първа класа. Към пътниците със светъл цвят на кожата не съм видял подобно отношение“, допълва бранителят на „шпорите“.

„Винаги, когато се оплаквам, получавам отговор: „Трябва да свикнеш!“. Предал съм се, тъй като разбрах, че просто манталитета на някои хора ги тласка към расизъм“, признава Дани Роуз.

Английският национал беше жертва на расистки обиди по време на европейската квалификация между „трите лъва“ и Черна гора на 25 март 2019 г, завършила с победа с 5:1 за островитяните. През 2012 г., като младежки национал, той срещна подобно отношение и мач срещу Сърбия. Както е известно, през миналата есен квалификацията за Евро 2020 между България и Англия беше прекратена два пъти заради расистки обиди към тъмнокожите англичани.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    27 3 Отговор
    Иди си в Африка и няма да имаш проблеми.Не е проява на расизъм да те питат имаш ли документи за колата или билет за влака.Сърди се на другите африканци пътуващи без билет или каращи крадени коли.
  • 2 ТТТ

    13 2 Отговор
    Иначе ние сме расисти , щото им подфърлихме два три банана тука на мача ахахаха
  • 3 миш

    13 2 Отговор
    Е,ОТ ТОЛКОВА РАСИЗЪМ си беден нали и се чудиш кво да ядеш.
  • 4 Чичолина

    11 3 Отговор
    Хората му подали пръст,той иска ръката им да налапа.До гуша ми дойде да ги слушам с тоя расизъм.
  • 5 0808

    8 1 Отговор
    .... иво, иво вятър те вее на бял кон .. какви расистки обиди у нас, бе..това си бе театро на интригантите Хендерсън и Х Каин.. ти гледал ли си мача?
  • 6 Е на гадния остров

    7 0 Отговор
    Кво да е ,там всеки НЕгрозен и НЕмазен минава през същото....махни се оттам и няма да е така
  • 7 нали

    7 3 Отговор
    Дошъл от Африка... с претенции..
  • 8 Радев

    7 2 Отговор
    Ние оценяваме хората по уменията а не по цвета на кожата.В Африка ще си сред свои там расизъм няма.Но в Африка няма да си футболист милионер а гладен нег@р.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Gen Gurko

    6 3 Отговор
    А на нас ни писна от вечно мрънкащи шебеци, които обаче не се пръждосват в Африка , а си натискат задниците при способните бели хора. Черен аман от такива.
  • 11 Стига с таз Африка бе

    4 2 Отговор
    името му е английско, не африканско. Англичаните са си много гаднички, те ги бяха предварително настроили преди мача им с българските национали, а и си намериха дребни подкупни душички у нас за целите си. Недейте да се връзвайте на английските номера, футболистите не са лоши хора, просто им е дошло до гуша.
  • 12 незнайко

    3 0 Отговор
    Какво прави в Англия ? Да си играе в страната си !
  • 13 БайГаньовците

    3 0 Отговор
    Става ми тъжно, когато погледна коментарите със тези свръх естествени мозъци. Става ми тъжно и за родителите, които са ви възпитавали и що за хора са. Той е избрал да се роди такъв, така ли ? Всеки има голяма уста, жалко че няма никога да разберете истинското чувство на това да си подигравам и обиждан публично, защото си човек. Жалко, че не може да се поставите от другата страна. Не мисля, че трябва да ви се обясняват неща, които няма да влезнат в главата ви така или иначе :/