Last news in Fakti

5 Август, 2020 18:17 1 508 0

Де Йонг: Форматът в Шампионска лига облагодетелства малките отбори

  • де йонг-
  • шампионска лига-
  • формат-
  • барселона-
  • наполи-
  • облагодетелстване

"В един мач е много по-лесно да изненадаш по-голям отбор", смята халфът на Барселона

Де Йонг: Форматът в Шампионска лига облагодетелства малките отбори - 1
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг ще бъде в стартовия състав за съботния мач с Наполи от осминафиналите в Шампионската лига. Първата среща приключи при 1:1, а сега Кике Сетиен ще трябва да се справя без наказаните Серхио Бускетс и Артуро Видал.

"Готов съм за мача срещу Наполи. Ще ни липсват Бускетс и Видал, защото са страхотни футболисти, но имаме играчи, с които да се справим", сподели нидерландецът.

"За четири мача можем да спечелим Шампионската лига. Този нов формат е специален, но също така дава предимство на по-скромните отбори, защото в един мач е по-лесно да изненадаш по-голям отбор. Убеден съм, че ще продължим в следващия кръг. Енергията в отбора е много положителна. Почивката дойде добре, за да презаредим батериите", каза още Де Йонг.

Според каталунските медии Кике Сетиен се е отказал от идеята за 3-5-2 срещу Наполи, след като не му е харесало как изглежда тимът по време на последната проверка. Барса ще играе в 4-3-1-2 със Сержи Роберто, Иван Ракитич и Де Йонг в средата, а напред Луис Суарес и Антоан Гризман, подкрепени от Лионел Меси. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА