Last news in Fakti

6 Август, 2020 10:21 2 982 2

Колоездач в кома след ужасяващ инцидент (ВИДЕО)

  • колоездене-
  • колоездач-
  • инцидент-
  • спорт

23-годишният Якобсен е получил сериозна контузия на главата в катастрофа между голям брой колоездачи

Колоездач в кома след ужасяващ инцидент (ВИДЕО) - 1
Снимка: Instagram

Холандският колоездач Фабио Якобсен се бори за живота и е поставен в изкуствена кома след ужасяващата катастрофа по време на Обиколката на Полша. 23-годишният Якобсен е получил сериозна контузия на главата в катастрофа между голям брой колоездачи.

Друг холандец – Дилан Груневеген, опита атака отдясно във финалния си спринт на първия етап от състезанието в Катовице. Той се блъсна в Якобсен, който отскочи към оградите и удари един от стоящите наблизо съдии. Една от оградите падна, както и самият Фабио Якобсен. Някои от пристигащите отзад колоездачи не успяха да избегнат сблъсъка и също се озоваха на шосето.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‘De Keizer’ gave me a tour through Flanders today. Thanks everyone for the nice days in Belgium! 🐺🔵 📷 Ward Callens

Публикация, споделена от Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen) на Юни 18, 2020 в 2:39 PDT

Якобсен получи незабавна лекарска помощ на мястото на инцидента, а след това беше откаран с хеликоптер до близката болница.

„Състоянието му е много тежко. Има опасност за живота му. Получил е тежка рана на главата и мозъка. Изгубил е много кръв. Надяваме се, че силният му и трениран организъм ще се справи“, заяви главният лекар на състезанието Барбара Йершина.

Тя допълни, че удареният съдия е получил контузия на главата и гръбнака, но е бил контактен при транспортирането си в болница.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Karosel

    0 4 Отговор
    Е как нали са с каски?
  • 2 mda

    0 0 Отговор
    Жълтия го е блъснал с лакът нарочно, в клипа още в началото се вижда