Last news in Fakti

11 Август, 2020 14:53 1 330 0

Президентът на УЕФА ще се тества за Covid-19 преди да връчи Купата на Шампионската лига

  • уефа-
  • александър чеферин-
  • купа-
  • шампионска лига-
  • коронавирус-
  • covid-19

Чеферин и генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис ще бъдат тествани два дни преди финалите на трите европейски турнира

Президентът на УЕФА ще се тества за Covid-19 преди да връчи Купата на Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин ще си направи тест за коронавирус преди да връчи Купата на Шампионската лига на победителите в турнира, съобщиха от Европейската футболна централа.

Чеферин и генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис ще бъдат тествани два дни преди финалите на трите европейски турнира - Лига Европа (21 август), Шампионска лига (23 август) и Шампионска лига за жени (30 август).

"Шефовете на организацията ще бъдат тествани преди първия мач, както и между етапите, в съответствие с разпоредбите на местните власти", се казва в съобщението.

Шампионската лига беше спряна през март поради пандемията от коронавирус и възобновена на 7 август. Започвайки от четвъртфиналите, всички мачове ще се проведат в Лисабон под формата на една среща без зрители. Четвъртфиналите ще се играят на 12-15 август, полуфиналите на 18-19 август, а финалът - на 23 август.

Лига Европа също беше спряна през март. УЕФА реши да продължи турнира, като се започне с четвъртфиналите в германските градове Кьолн, Дуисбург, Дюселдорф и Гелзенкирхен. Полуфиналите ще се играят на 16-17 август, а финалът е насрочен за 21 август в Кьолн.

Останалите мачове на Шампионската лига за жени ще се играят в Билбао и Сан Себастиан (Испания). Четвъртфиналите ще се проведат на 21 и 22 август, а полуфиналите - на 25 и 26 август. Финалът ще бъде в Сан Себастиан на 30 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА