15 Август, 2020 17:41 2 498 0

Освен резултатът, статистиката също унижава Барселона

  • барселона-
  • байерн мюлхен-
  • шампионска лига-
  • футбол

Байерн е пратил и обработил 32 пъти топката в половината на Барса, което доведе до много грешки в отбраната на каталунците

Освен резултатът, статистиката също унижава Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Има прекалено много фактори, с които може да се изпише или обрисува историческата загуба на Барселона в Лисабон срещу Байерн Мюнхен с 2:8. След нея отборът от Каталуния пропусна шанса да се класира за полуфиналите на Шампионската лига, допускайки най-тежката си загуба в клубната история. Германският гранд триумфира след кошмарна наказателна акция, която обаче освен головете, вкарани във вратата на Марк-Андре Тер Стеген, също така направи ужасна играта и на „блаугранас”.

Напълно вярно е, че отборът, воден от Кике Сетиен, е овладял само три топки в половината на Байерн Мюнхен през целия мач. Цифрата е ужасяващо малка и скромна като грешки за баварците, като една от тях доведе и до попадение на Луис Суарес във вратата на Мануел Нойер. От другата страна Байерн е пратил и обработил 32 пъти топката в половината на Барса, което доведе до много грешки в отбраната на каталунците.

Само преди седмица наставникът на Наполи Дженаро Гатузо предупреди Барселона, че тяхната свръхдипломатичност в играта се усеща. „Да играеш сега срещу Барса не е като преди осем години, защото те пресират с трима по-малко”.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА