Last news in Fakti

12 Септември, 2020 16:55 1 658 0

Арсенал се разправи с Фулъм на старта на Висшата лига

  • английска висша лига-
  • арсенал-
  • фулъм-
  • 3:0

Отличен старт на сезона за ''артилеристите''

Арсенал се разправи с Фулъм на старта на Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Арсенал постигна категорична победа с 3:0 при визитата си на Фулъм, на „Крейвън Котидж“ в първия мача от 1-ия кръг на английската Висшата лига. „Артилеристите“ направиха убедителен двубой, в който не оставиха съмнения относно превъзходството си.

Арсенал поведе в резултата още в 8-ата минута. Уилиан отправи удар, който бе отразен от вратаря на Фулъм Марек Родак, но след това при добавката Александър Лаказет не пропусна да вкара.

Само няколко секунди по-късно на Марек Родак се наложи отново да се намесва и да спасява удар на Уилиан.

Пред Гранит Джака се откри много добра възможност в 21-ата минута, но ударът му не бе точен.

Уилиан стреля от фаул от границата на наказателното поле на Фулъм в 28-ата минута, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Родак.

Пиер-Емерик Обамеянг получи много добра възможност в 37-ата минута, но ударът му с левия крак не затрудни Родак, който успя спаси.

Арсенал удвои своята преднина в 49-ата минута, когато Уилиан центрира от корнер в наказателното поле на Фулъм, където новото попълнение Габриел Магаляеш засече топката с глава и я вкара във вратата на Родак.

Арсенал отбеляза трети гол в 57-ата минута. Уилиан със страхотен диагонален пас намери Обамеянг, който с много премерен удар вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Родак.

Александър Лаказет отправи коварен удар в 72-ата минута, но ударът му бе отразен от Родак.

В следващия кръг Арсенал е домакин на Уест Хем, а Фулъм гостува на Лийдс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА