Last news in Fakti

12 Септември, 2020 19:50 1 397 0

Кристъл Палас стартира сезона с победа над Саутхемптън

  • английска висша лига-
  • кристъл палас-
  • саутхемптън-
  • 1:0

Уилфред Заха донесе успеха на лондончани

Кристъл Палас стартира сезона с победа над Саутхемптън  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кристъл Палас стартира с минимален успех 1:0 над Саутхемптън на „Селхърст Парк“ в Лондон. Единственото попадение падна в началото на двубоя и то бе дело на Уилфред Заха.

Гостите стартираха по-агресивно срещата и още в 4-ата минута Джак Стивънс стреля с глава, но Висенте Гуаита улови пред голлинията.

Постепенно домакините поеха инициативата в мача и се настаниха по-трайно в половината на Саутхемптън.

В 13-ата минута това даде резултат и Кристъл Палас откри резултата. Андрюс Таузенд напредна в половината на гостите и центрира в наказателното поле, където Уилфред Заха от въздуха отбеляза в долния десен ъгъл – 1:0.

До края на първото полувреме притежанието на топката бе в полза на гостите, но това не водеше до опасности пред Висенте Гуита.

В 26-ата минута Скот Дан стреля с глава, но Алекс МакКарти улови в долния десен ъгъл.

Десет по-късно Шейку Куяте овладя добре и стреля по земя, но отново вратарят на гостите имаше последната дума и улови.

Саутхемптън стартира втората част още по-агресивно в първата минута Редманд стреля отблизо, но Гуита улови.

Четири по-късно „светците“ можеха да останат в намален състав, след като Уолкър-Питърс получи директен червен картон за нарушение в центъра на терена срещу Мичъл, но след преглеждане на ситуацията с ВАР, главният съдия Джонатан Мос отмени решението си и играчът на гостите остана на терена.

В 53-ата минута Вестергорд свали с глава към Че Адамс. Нападателят нанесе топовен изстрел отблизо, но Висенте Гуита се намеси блестящо и отрази удара.

Определено втората част бе по-интригуваща и това бе благодарение на Саутхемптън. „Светците“ поглеждаха по-смело към вратата на Кристъл Палас, но крепостта не падаше.

В 82-ата минута Уилфред Заха се откъсна зад гърба на защитата и реализира, но попадението бе отменено заради много тънка засада. Положението бе разгледано с ВАР и в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Дълбоко в добавеното време Уилфред Заха все пак имаше шанс да реализира второ попадение. Нападателят напредна в половината на гостите и остана очи в очи с МакКарти, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Веднага след това действията се преместиха в половината на домакините, където Дани Ингс стреля с глава, но отново блестяща намеса на Винсенте Гуита остави резултата непроменен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА