Last news in Fakti

12 Септември, 2020 22:05 2 770 4

Истинско шоу! В мач със 7 гола Ливърпул победи Лийдс в самия край

  • английска висша лига-
  • ливърпул-
  • лийдс-
  • 4:3

Мохамед Салах с хеттрик още в първия кръг

Истинско шоу! В мач със 7 гола Ливърпул победи Лийдс в самия край - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Защитата на титлата в Англия за Ливърпул започна с инфарктна победа. В мач от първия кръг, играл се на „Анфийлд“, мърсисайдци победиха новака Лийдс с 4:3, след като на три пъти момчетата на Марсело Биелса изравняваха, но в края трети гол на Мохамед Салах донесе успеха на Ливърпул.

Още началото на двубоя загатна, че ни очаква страхотен сблъсък. В 4-ата минута Робин Кох игра с ръка в наказателното поле на Лийдс, а от отсъдената дузпа Мохамед Салах реализира за 1:0.

Малко след това попадение на Лийдс не бе зачетено заради засада, но пък изравняването не закъсня и бе факт в 12-ата минута след чудесен изстрел от границата на наказателното поле, дело на Джак Харисън.

Ливърпул поведе отново в 20-ата минута, когато Андрю Робъртсън центрира от корнер, а Върджил Ван Дайк надскочи съперниците си и с глава реализира за 2:1.

Новакът във Висшата лига обаче отново изравни много бързо. След точно 30 минути игра грешка в отбраната на мърсисайдци позволи на Патрик Бамфорд да поеме топката, след което да я прати покрай Алисон за 2:2.

До края на полувремето имаше време и за пети гол. Той пък бе втори в мача за Салах, който се възползва от рикоширала топка, за да я прати с мощен изстрел в горния десен ъгъл на вратата.

През второто полувреме Лийдс не се отказа и в 66-ата минута стигна до трето изравняване в мача. Елдер Коща изведе Матеуш Клих в наказателното поле, а полският халф съумя да се разпише за 3:3.

След поредното изравняване Ливърпул се втурна в атаки в опит все пак да стигне до победата. Гол на Ван Дайк не бе зачетен заради нарушение, а хубав шанс пропусна и Роберто Фирмино.

В 87-ата минута обаче рекордното попълнение на Лийдс - Родриго, се превърна в грешник, фаулирайки в наказателното поле халфа на Ливърпул - Фабиньо. Зад топката отново застана Салах, който с безупречен изстрел оформи хеттрика си, с което донесе и трите точки на шампионите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Врачка

    6 2 Отговор
    Спрях да гледам мачове откакто чернопитеците почнаха да клечат и да заплашват белите хора с високо вдигнати юмруци.Гледах само головете—хеттрик с две дуспи си е унижение.Лийд игра грамотно и за малко не направиха равен.Арсенал и Фулъм нямаше нито един бял футболист.Надявам се поне Барнзли да не са изневерили на себе си и да пуснат някой патладжанест в иначе арийският си тим.
  • 3 One

    2 1 Отговор
    Сега английската Висша лига е най-добрата за гледане на мачовете в нея. Заради навлизането на много европейски играчи в нея,заради бързите обрати в играта и заради головете,които понякога надвишават средното число от останалите първенства в Европа. Преди години Бундеслигата,калчото,Лига 1 във Франция и испанската Ла лига бяха по-гледаеми,но станаха скучни и еднообразни.
  • 4 Чин Чин

    0 1 Отговор
    Клопаняр пак ще ни трови нервите тази година.От пандемията насам Пул е неузнаваем. Снощи с изключение наСалах всички бяха слаби, но най много Фирмино Хендерсън Вайналдум Арнолд и Мане. Клопан не взе нито един читав футболист. Нямало пари. Миналата година като имаше защо не взе. Този американски собственик като не може да издържа Пул да се маха. Остави в отбора едни деца и посредствени резерви. С тях ли ще бори МС МЮ Челси Тотнам. Когато нямаш достатъчно качествени играчи не може да промениш нито тактика нито стил на игра. Да не говорим за амортизацията и умората в много играчи които играха в 96 процента от мачовете. Фирмино е неузнаваем, Мане Фабиньо. Трент и Робертсън също изпаднаха в криза.