Last news in Fakti

14 Септември, 2020 10:03 1 714 2

Знаменит финал на US Open - титлата е за Доминик Тийм

  • тийм-
  • обрат-
  • финал-
  • зверев-
  • титла-
  • us open

Австриецът направи феноменален обрат срещу Александър Зверев и спечели с 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6)

Знаменит финал на US Open - титлата е за Доминик Тийм - 1
Снимка: БГНЕС

Доминик Тийм е първият тенисист, печелил финал на US Open в "Откритата ера" след изоставане от 0-2 сета, ликувайки с първи трофей от Големия шлем. Австриецът показа изключителен характер и направи феноменален обрат срещу германеца Александър Зверев, триумфирайки след 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (6) в Ню Йорк. Срещата бе десета между двамата до момента и продължи 4 часа и 5 минути, като балансът е категорично в полза на австриеца (8-2). Освен това Тийм записа четвърти успех над Зверев в турнирите от Големия шлем. За последно през 1945 година финал на US Open е обръщан от 0-2 сета, но за първи път това се случва в “Откритата ера”.

Зверев проби на два пъти подаването на Тийм и след само 30 минути игра спечели първия сет с 6:2. Във втория сет германецът проби на два пъти австриеца и поведе с 5:1, но след това Тийм се разигра и върна един пробив и резултатът стана 5:4. Все пак Зверев стигна до пети сетбол на свой сервис и го реализира за 6:4.

Австриецът започна да играе все по-силно и след разменени пробиви в началото на четвъртата част успя да стигне до нов такъв в десетия гейм, за да спечели сета с 6:4, намалявайки изоставането си. В четвъртия сет пък двамата печелеха подаванията си до осмия гейм, в който Тийм стигна до пробив, затвърждавайки го с гейм на нула. Така той спечели сета с 6:3 и прати срещата в пети сет.

Решителната част започна с размяна на пробиви, след което двамата печелеха подаванията си до осмия гейм. Стигна се до нова размяна на пробиви, а в 11-ия гейм Тийм взе подаването на съперника за трети път в сета и сервираше за спечелване на титлата. Зверев обаче върна пробива и вкара сета в тайбрек. В него германецът поведе с 2-0 точки, но Тийм обърна нещата в своя полза, пропусна два мачбола при 5-3 точки в своя полза, но при третия успя и с 8-6 точки ликува в тайбрека, за да спечели титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радко тЪпото

    1 1 Отговор
    Браво на президента заслугите са негови
  • 2 хаберих

    5 0 Отговор
    Доминик Тийм е много талантлив спортист. Те с Медведев,Зверев,Осака,Азарьонка,Борна Чорич и другите по-млади тенисистки и тенисисти са бъдещето на този спорт. Джока,Ел Матадор и Федерер ще си отидат,като Шарапова и Каролине Вознячки.