Last news in Fakti

14 Септември, 2020 17:12 2 033 4

Може ли тимът на Мерцедес да смени собствеността си?

  • мерцедес-
  • отбор-
  • формула 1-
  • собственост-
  • тото волф

Тото Волф коментира темата

Може ли тимът на Мерцедес да смени собствеността си?  - 1
Снимка: Мерцедес

Тото Волф категорично отхвърли информацията, че главният спонсор на тима на Мерцедес във Формула 1 - Инеос, е направил оферта да купи отбора за 700 милиона паунда, предава Clubs1.bg.

„Хората събират разни информации оттук-оттам и си съчиняват истории. Имаме прекрасни взаимоотношения с Инеос. Заедно работим по редица високотехнологични проекти – с екипа за „America’s Cup“, с велосипедния отбор. Това е взаимноизгодно сътрудничество, имаме еднакви цели, затова и сме партньори. Всичко останало са само спекулации.

Концернът Даймлер няма намерение да продава отбора на Мерцедес. Инеос не се готви да придобие контролния пакет акции и да смени името на тима. Аз също нямам причина да продавам дела си, така че всичко са само приказки“, заяви Волф

„Има пълна яснота по отношение бъдещето на отбора: той ще остане Мерцедес-AMG Петронас и не се предвижда никаква промяна'', добави той.

На въпрос защо още няма развитие относно ситуацията с договора на Люис Хамилтън, Волф каза, че просто няма време да седне да се разбере с англичанина. „Три серии по три поредни състезания едно след друго, не ни дадоха шанс да обсъдим нещата. Сега трябва някак да се организираме и да говорим“, коментира Тото Волф.

Той каза също така, че не е нервничил в края на надпреварата, когато Люис Хамилтън и Валтери Ботас си оспорваха най-бързия тур в състезанието.

„Няколко обиколки преди финала беше ясно, че трябва да им дадем възможност да се състезават и да се борят за най-добрата обиколка. И двамата разбираха, че са длъжни да внимават, да се стараят да избягват бордюрите и точно така подходиха. Така че вълнение нямашe'', обясни Волф.

Победата на Люис Хамилтън в Гран при на Тоскана бе 90-та за него в Гран при. Със следващия си успех той ще изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи. В Мерцедес обаче не планират нищо специално.

„Вярваме в кармата и ще оставим събитията да се развиват самостоятелно. Но ако се случи, не се съмнявам, че ще измислим нещо интересно“, каза Волф.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошко

    7 2 Отговор
    Ще го продадат и още как, Мерцедес вече нямат интерес от Ф1, убиха всичко в спорта с тяхната прецизност и отборен дух и рекламата падна. Просто нямат конкуренция, няма смсиъл да продължават.

    Коментиран от #2

  • 2 Хахаха

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тошко":

    Хаха, разбираш ги нещата🤣🤣🤣🤣
  • 3 В Келешев

    0 1 Отговор
    Мене ли питате?
  • 4 Мееседассата

    1 0 Отговор
    Може да ги купят китайците за няколко милиарда ахахахахахахахахахахахагагагага