14 Септември, 2020 20:20 4 219 2

Мартин Стоев със смело изказване

  • волейбол-
  • българия-
  • европейско първенство-
  • мартин стоев

''Надявам се и на Световното да стигнем до 1/2-финал'', заяви волейболният специалист

Мартин Стоев със смело изказване - 1
Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на волейболния тим на България до 18 години Мартин Стоев заяви в специално интервю за Дарик радио и dsport, че голямата цел пред отбора ни е достигане до 1/2-финалите на Световното първенство. Както е известно, неговите възпитаници стигнаха до тази фаза на Европейското първенство в Италия, но загубиха от Чехия. В крайна сметка младите ни волейболисти завършиха на четвърто място, след като паднаха и от Полша.

Стоев заяви, че е доволен от представянето на своя тим, като сподели, че според него четирите тима, които стигнаха 1/2-финалите на Европейското - България, Чехия, Полша и Италия, са равностойни.

"Добре се чувствам. Свършихме една от задачите - да класираме отбора на Световно първенство. Не успяхме да вземем медал и това остави малко горчивина в нас, тъй като имахме голямо желание да го направим. Децата играят добре, хората се радват. За жалост един отбор винаги прави един слаб мач на голямо първенство. Ние го направихме на полуфинала. Четирите отбора сме равностойни. Имаме по-добри физически качества от другите. Те пък технически са по-напред. На този етап четирите отбора, които играхме на 1/2-финала, сме равностойни'', заяви Стоев.

"Важното е да ги играем тези мачове. За да ги печелим трябва да ги играем. За момента няма първенство, на което да не сме на 1/2-финал. Играейки в тази фаза на турнира, рано или късно ще го спечелим. Миналата година го направихме, тази за жалост не успяхме. Надявам се и на Световното да стигнем до 1/2-финал. Рестрикциите на турнира заради коронавируса бяха нормалните. Спазвахме всички предписания. Казах на момчетата, че изиграхме добро първенство, животът продължава. Обясних на всеки какво точно му липсва, за да се усъвършенства. Те се представиха добре, имахме малшанс. Доволен съм от представянето им. Трябва да сме реалисти - имаме добър отбор с перспективни момчета, но също така има доста неща, които ни липсват", обясни Стоев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    8 2 Отговор
    БРАВО НА МАРТИН И МОМЧЕТАТА...СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА НАПРЕД....
  • 2 Ганьо

    3 4 Отговор
    Мартин е некадърен интригант.
    Не е качествен като човек , а още по малко като треньор.