Last news in Fakti

15 Септември, 2020 08:52 1 510 1

Челси надделя над Брайтън в много равностоен мач

  • английска висша лига-
  • челси-
  • брайтън-
  • 3:1

Резултатът бе открит в 23-ата минута след точно изпълнение от дузпа на Жоржиньо

Челси надделя над Брайтън в много равностоен мач - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Челси започна успешно сезона си във Висшата лига, в който „сините“ от Лондон се очаква да бъдат един от главните претенденти за титлата заради мащабната си и класна селекция.

Момчетата на Франк Лампард не впечатлиха особено с представянето си, но все пак направиха необходимото, за да победят с 3:1 в гостуването си на Брайтън. Германските нови попълнения на тима - Тимо Вернер и Кай Хаверц, дебютираха като титуляри, но героите се оказаха други. Измежду Вернер и Хаверц, определено първият се ориентира по-добре в английската обстановка и направи по-силен мач.

Резултатът бе открит в 23-ата минута след точно изпълнение от дузпа на Жоржиньо, отсъдена за нарушение на Матю Райън.

През цялото първо полувреме Брайтън играеше напълно равностойно на съперника си, така че изравнителният гол в 54-ата минута дойде напълно заслужено. Попадението бе дело на Леонардо Тросард след хубав диагонален изстрел извън наказателното поле, при който Кепа действа неубедително и позволи топката да мине под ръката му.

Само 2 минути по-късно Челси възстанови аванса си след страхотен шут в горния ляв ъгъл от страна на Рийз Джеймс.

Не закъсня и третият гол, който реши изхода на двубоя. В 66-ата минута Курт Зума засече топката, след което тя рикошира, за да стане невъзможна за Матю Райън.

До края Брайтън нямаше силите да направи каквото и да било, като макар и да игра добре, напусна терена със загуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.