Last news in Fakti

18 Септември, 2020 17:30 3 104 1

Маса: Времето на Фетел във Ferrari изтече

  • маса-
  • ferrari-
  • решение-
  • освобождаване-
  • договор-
  • удължаване-
  • фетел

"Решението на Скудерията да не поднови договора на Себастиан беше правилно", смята бившият пилот

Маса: Времето на Фетел във Ferrari изтече - 1
Снимка: БГНЕС

Фелипе Маса е на мнение, че бившият му отбор Ferrari е постъпил правилно, като не е подновил договора на Себастиан Фетел и двете страни ще се разделят след края на настоящата кампания.

Докато много от специалистите поставиха под въпрос решението на Скудерия, Маса, който се състезава за тима между 2006 и 2013 е на мнение, че ходът за привличане на Карлос Сайнц-младши е добър.

„Времето не Фетел мина и свидетелство за това са резултатите му през тази година, които показват, че решението на Ferrari е било правилно. Карлос е добър, млад пилот, който има още много потенциал. Разбира се, за да бъде отключен той е нужно Ferrari да създадат силна кола, и се надявам за самия Сайнц и самата Формула 1 това да се случи. Никой не иска да вижда този славен отбор в дъното на колоната“, сподели Маса, който записа всичките си 11 победи във Формула 1 с „Черните кончета“.

След като се разделят с Фетел през зимата, Ферари ще заложат на един от най-младите пилотски тандеми в своята славна история, тъй като Сайнц навърши 26 в началото на септември, а неговият бъдещ съотборник Шарл Леклер ще навърши 23 през октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    2 0 Отговор
    Ако Фелипе Маса бе станал световен шампион,когато се състезаваше с Хамилтън,нещата във Ферари щяха да се развият в друга посока. Посока положителна за Скудерията.