Last news in Fakti

22 Септември, 2020 18:04 4 877 13

Скандал за 10 евро разтърси тениса

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Проблемът предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи, като някои акцентираха върху „жалката“ разлика

Скандал за 10 евро разтърси тениса  - 1

Организаторите на Мастърса в Рим и управляващите тенис звена при мъжете и жените бяха разкритикувани в социалните мрежи, след като стана ясно, че шампионът при мъжете Новак Джокович е получил 10 евро повече от победителката при дамите Симона Халеп.

Сърбинът, който надви аржентинеца Диего Шварцман за рекордна 36-а корона от сериите Мастърс 1000, получи 205 200 евро за триумфа си, докато румънката заработи с 10 евро по-малко за успеха си над Каролина Плишкова след 6-0, 2-1 и отказ на чехкинята. Но дори предвид това, че най-големите надпревари в тениса – тези от Големия шлем, искат равенство в наградните фондове за шампионите, някои фенове изразиха недоволството си от факта, че независимо от близките наградни фондове, Халеп е получила със малко по-малко от Джокович.

Проблемът предизвика сериозна дискусия в социалните мрежи, като някои акцентираха върху „жалката“ разлика. „Хората, които правят разлика в центи, са жалки. Точка“, сподели един от привържениците в Туитър. „Ако толкова се нуждаят от тези 10 евро, за да се почувстват по-добре и по-човечни, дайте им ги“, каза друг. Организаторите на турнира, както ATP и WTA, не отговориха, след като бяха потърсени от Ройтерс за коментар.

Миналата година Рафаел Надал прибра 958 055 евро за титлата си при мъжете – почти два пъти повече, отколкото победителката при жените Плишкова. Финансовият ефект от пандемията от коронавирус ограничи общия награден фонд в мъжката схема до около 3.47 млн. евро, докато при жените той бе 1.69 млн. евро. Турнирите от сериите Мастърс 1000 са най-големите в мъжкия Тур след тези от Шлема и Финалите на ATP, докато Премиер 5 са по-ниска категория от надпреварите Премиер задължителен и Финалите на WTA.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    27 2 Отговор
    Как може с такива глупости да ни занимавате...Няма ли други новини
  • 2 Азз

    12 1 Отговор
    Еми ясно - той има чеп - тя няма

    Коментиран от #4, #10

  • 3 !!!

    33 0 Отговор
    Интересно, кой има по-голяма гледаемост, зрителски интерес и пр. женския или мъжкия тенис ? Все пак това определя приходите и е справедливо този, който генерира повече да получава повече без значение дали е мъжкия, женския, цветнокожия и т.н. ! Всичко останало са някакви нови измислени догми неграничещи с логиката !!!
  • 4 Порно

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Азз":

    Тя има повече място за пълнене , полагат и се повече. Ноле го може и сам , на мацката и трябва вибратор. А той пари струва
  • 5 Диамантената ръка

    20 0 Отговор
    Нормално наградният фонд при мъжете да е по-висок, ако рекламния интерес е по-висок. Предполагам мъжкия тенис е по-гледан
  • 6 Така...

    13 0 Отговор
    ...ако много държат на равенство между половете в тениса, защо не направят един експеримент и да направят едно смесено състезание? Без значение мъже, жени или третия пол...по-добрите да преминават напред.
    Ама на всички е ясно, че при такова положение ще гледаме само мъже на финалите. Даже и черната сирена няма да може да се мери с мъжете.
  • 7 Гоуст

    11 0 Отговор
    Трябва да си мазохист да гледаш женски спорт и да му се наслаждаваш чисто от спортна гледна точка

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Анонимен

    6 0 Отговор
    Полит-коректността достига нови висини ! А защо футболист в третодивизионен отбор не получава колкото Роналдо например ?
    Естествено че наградния фонд е правопропорционален на зрителския интерес !
  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуст":

    ...............а може да си воайор.
  • 10 Е ти пък

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Азз":

    заради чепа ли го гледаш?
  • 11 с опит

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гоуст":

    Абсолютно съгласен...лека атлетика, ски бягане и биатлон май стават само за гледане и то отново с уговорката, че и там мъжете пак са по-интересни. Колоездене, фурбол, тенис, бойни спортове, волейбол, баскетбол, борба, щанги и др. и др....пълен смях
  • 12 Пуси райът

    0 0 Отговор
    Това е вкоренения от църквата патриархат, който трябва да се остриже, така както брадите на религиозните
  • 13 Крум

    0 0 Отговор
    Браво....
    Нека за да има пълно равенство мъже и жени се съзтезават заедно.....така не им отърва....или по точно искат равенство когато им отърва,а когато не,пак стават по слабия пол!!!
    Щеше да е смешно,ама си е плачевно направо