Last news in Fakti

24 Септември, 2020 10:15 2 327 4

Григор Димитров с ценни здравословни съвети

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Ние, спортистите, почти всяка седмица се събуждаме в различно легло с различна възглавница

Григор Димитров с ценни здравословни съвети  - 1
Снимка: БГНЕС

Започвайте деня си с чаша гореща вода. Полезно е за стомаха и метаболизма. Аз правя така и това е едно от малките неща, които ми помагат да се чувствам добре. Съветът е на Григор Димитров, който разказа на американски журналист за собствената си програма извън тренировките.

Ние, спортистите, почти всяка седмица се събуждаме в различно легло с различна възглавница. По тази причина за мен е много важно веднага след ставане да направя стречинг. Много често у дома за тази цел използвам стената като опорна точка. По-специални са упражненията за врата.

Понякога се опъвам в края на леглото и оставям главата ми да виси в продължение на 4-5 минути. Така в главата ми влиза кръв и това помага за отпускането на мускулите. После ставам бавно и внимателно и започвам да правя различни движения.

Това са прости и лесни трикове, които обаче вършат работа, обяснява Димитров.

Репортерът му казва, че и на журналистите не им е лесно, защото пандемията от коронавирус ги принуждава да гледат повечето турнири у дома по телевизията и непрекъснато са пред компютъра.

“Опитайте вместо на стол да седите върху гумена топка за фитнес. Така ще избегнете схващанията”, съветва българската звезда в тениса.

Утре вечер Димитров ще научи първия си съперник в откритото на Франция. Миналата година в Париж той отпадна в третия кръг след три тайбрека със Стан Вавринка (Швейц).

В основната схема при жените с покана от организаторите ще участва завърналата се в тениса Цветана Пиронкова, 1/4-финалистка на US Open.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vhv

    3 0 Отговор
    Здраве и Успехи!
  • 2 дано помогне

    1 3 Отговор
    Минал е на гореща вода, след толкова чаши студена.
  • 3 Дълбоко Виждащ

    2 2 Отговор
    Съвети от човек-Български генотип" боледувал" от Ковид 19,не приемам!
  • 4 Тенесист

    1 0 Отговор
    Щом на тези години се нуждае от чаша вода сутрин за да се чувства добре....незнам какво ще му помага като чукне 60те....
    Но да даде интервю на американски журналист...това със сигурност го кара да се чувства добре!!!