25 Септември, 2020 20:28 1 959 0

Официално: Ювентус представи Алваро Мората

  • мората-
  • представяне-
  • роналдо-
  • пирло-
  • ювентус-
  • завръщане

"Ако някой иска да гледа индивидуални статистики, нека гледа тенис", заяви новият нападател на "бианконерите"

Официално: Ювентус представи Алваро Мората - 1

Новото попълнение на Ювентус Алваро Мората официално беше представен като играч на клуба и получи фланелката с номер 9.

“Много е приятно да се върна след едно дълго пътуване, което ме превърна в един по-добър футболист и човек. Тръгнахме си оттук двама, а сега сме петима в семейството и вярвам, че съм израснал във всички отношения. Знаете какъв е пазарът. Важното е, че сега съм тук, на точното място в точния момент. Това е една нова възможност: възможността на живота ми. Знаех, че Андреа Пирло се е превърнал в треньор. От това се нуждаеше Ювентус. Бях негов съотборник, но две тренировки бяха достатъчни, за да се впечатля от неговата работа. Готов съм да играя с Кристиано Роналдо и Пауло Дибала. Тук ме познават и знаят, че идвам, за да помагам и да правя всичко, което се поиска от мен. Дойдох, за да печеля.

Ще бъда честен, като нападател, бих искал да бележа по 40 гола, но съм виждал мнозина, които вкарват по толкова, а не печелят нищо. Отбелязвал съм 15 гола, понякога и повече, но доста съм печелил, без значение дали съм титуляр, или не. Ако някой иска да гледа индивидуални статистики, нека гледа тенис. Това е отборен спорт. Не се крия, винаги съм казвал, че детската ми мечта беше да играя в Атлетико Мадрид, и я постигнах. Когато пристигнах предишния път в Торино, направи ми впечатление това, че отборът разчиташе толкова много на мен, въпреки че бях много млад. Винаги съм си мечтаел да се върна и ето ме тук.

Познавам Кристиано много добре като човек. С него имахме големи взаимоотношения. Даде ми съвети и ми каза, че е щастлив, че идвам тук. Когато си тръгнах от Юве, това не зависеше от мен. В Челси започнах добре, след това се контузих и нещата вече не се получаваха. Накрая се прибрах в Испания, за да сбъдна детската си мечта. Бях щастлив в Атлетико. Не знам какво ще кажат хората там за мен, но сега аз съм тук, а клубът си има други играчи. Винаги съм усещал вярата на Юве, говорих си с играчите дори след напускането ми. Това е един от най-добрите отбори в света и е нормално да се мисли за спечелване на Шампионската лига. Доста години клубът е много близо до това. Дано сега го постигнем, ще бъда най-щастливият човек в света”, заяви Мората на представянето си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА