26 Септември, 2020 23:26 3 199 13

Ботев (Пд) удари Левски (ВИДЕО)

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Успехът изкачи "канарчетата" до 11-ото място във временното класиране, сините са шести

Ботев (Пд) удари Левски (ВИДЕО) - 1

Ботев (Пд) превъзмогна тежката седмица, през която тимът беше епицентър на сериозно напрежение и скандали. Селекцията на Ферарио Спасов демонстрира мобилизация във възможно най-добрия момент и спечели дербито с Левски на Коматево с 2:1. В герой за "канарите" се превърна нападателят Атанас Илиев, който реализира и двете попадения в мрежата на Николай Михайлов.

За гостите от дузпа се разписа Борислав Цонев, но това се оказа крайно недостатъчно поне за точката. Изобщо вечерта на вековниците в Коматево не бе никак приятно. Освен поражението, тежки контузии получиха Радослав Цонев и Матео Стаматов. Като за капак, враждуващи фенове на Левски си спретнаха масов бой в сектора за гости, който завърши с множество арести.

Победата изкачи Ботев (Пд) до 11-ото място във временното класиране. Левски е шести.

Въпреки тежката седмица, футболистите на Ботев стартираха дербито с пределна мотивация. Нещо повече, гол в мрежата на Ники Михайлов можеше да има още в 38-ата секунда. Тогава Ивайло Найденов проспа далечен пас към Филип Филипов. Нисичкият бранител обаче не успя да отбележи след изстрел с глава.

Селекцията на Ферарио Спасов усети, че "слабото звено" в редиците на техния опонент е Ивайло Найденов и за втори път се възползваха от неговата разсеяност. В петата минута Цикарски избяга от опеката на "синия" юноша и само това, че не успя да отиграе с глава, донякъде спаси вековниците от попадение.

Левски внесе много опасност пред пловдивската врата още с първата си атака в мача. Паулиньо демонстрира скоростна техника, след което отправи мощен шут, спрял се в ръцете на Виктор Генев. Моментално гостите поискаха дузпа, но реферът Георги Димитров счете, че няма достатъчно основание да отсъди наказателен удар.

Събитията в този двубой нямаха край. В 9-ата минута голям проблем връхлетя треньорския щаб на Левски. Радослав Цонев получи травма в коляното и се наложи да бъде заменен принудително от французина Тома Даске.

Ботев все пак се възползва от поредната добра ситуация и резултатът логично бе открит от Атанас Илиев в 14-ата минута. Тодор Неделев комбинира добре с Мите Цикарски, който напредна през центъра и пусна отличен извеждащ пас за Атанас Илиев. Нападателят избяга умело от Живко Атанасов и сам срещу Михайлов не сбърка за 1:0! Всичко това се случи, докато в сектора за гости имаше зрелищен бой между фенове на "сините", което донякъде разсея и техните любимци, играещи на футболния терен.

И докато софиянци свикнат с ролята си на изоставащи, много скоро Ботев ги респектира с още едно попадение. Матео Стаматов сбърка с изграждането на левскарска атака. От това се възползва Славчо Шоколаров, който отправи прецизен до милиметър пас за Атанас Илиев. Този път таранът се оказа неразгадаем ребус за Алекс Петков и с мощен шут остави Михайлов без възможност за адекватна намеса.

За щастие на своите биещи се поддръжници, Левски успя бързо да върне едно попадение. В 26-ата минута Борислав Цонев демонстрира добра техника на малък периметър и навлезе в наказателното поле на Ботев. Въпросният бе побутнат леко отзад от Филип Филипов и този път съдията Димитров прецени, че трябва да отсъди дузпа. Потърпевшият се нагърби с отговорната задача и прати Аргилашки в обратния ъгъл.

Постепенно самочувствието на гостите нарасна, а това увеличи и офанзивните събития пред вратата на пловдивския опонент. В 35-ата минута стражът Аргилашки спаси акробатично след удар от фаул на Боби Цонев, а при последвалия корнер бе на точното място след насочване с глава от Тома Даске.

Найджъл Робърта пробва да възстанови паритета малко преди почивката. В даденото продължение, нидерландецът получи остра топка от Насиру Мохамед, но предпочете да отиграва прекалено трудно и ударът му премина високо над горната греда.

По-силно начало на втората част определено бе за "канарите". Възпитаниците на Ферарио Спасов няколко пъти внесоха сериозно напрежение в полето на Левски, но бранителите на "сините" удържаха на критичните изпитания.

Найджъл Робърта потърси топката на първа греда при центриране от корнер и беше много близо до това да отбележи в 55-ата минута. Изстрелът му с глава обаче премина на сантиметри от десния страничен стълб на Аргилашки. Борислав Цонев опита късмета си от пряк свободен удар в 62-ата минута. Изпълнението на Близнака си заслужаваше, но и точната намеса на Георги Аргилашки също!

Много малко не достигна на домакините за това да завършат своята атака по голов начин в 68-ата минута. Работов и Джонатан комбинираха умело вдясно, след което само намесата на Живко Атанасов възпря от това топката да достигне до дебнещия Атанас Илиев.

Втора принудителна смяна трябваше да прави Георги Тодоров в редиците на Левски. 20 минути преди края, Матео Стаматов се приземи лошо на дясното си коляно и това доведе до неприятна негова контузия. Така на терена се появи Орлин Старокин.

Финалният натиск на Левски не беше особено впечатляващ, но все пак доведе до изгодна възможност за изравняване в 88-ата минута. Стивън Петков свали с гърди за Стайн Спиерингс, който шутира силно от границата на наказателното поле. Аргилашки обаче отново бе достатъчно стабилен.

На 3 октомври Левски приема на свой терен коравия тим на Ботев (Враца). Ботев (Пд) гостува на ФК ЦСКА 1948.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирк Първа лига

    7 19 Отговор
    Нищо не пишете за чистата дузпа а? Вашта...........продажна мисирска

    Коментиран от #8

  • 2 Съдията е палячо

    5 19 Отговор
    Имаше дузпа и червен картон но не посмя да свири заради допълнителната премия.
  • 3 Ботевист

    16 2 Отговор
    Получиха пари и се разиграха канарите! Язък за хубавия състав, малката група ПАлЯЧоВци ще затрие отбора!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Амед Дуан

    19 3 Отговор
    Скоро ще спирам мангизите на тези слабаци от Лески .
  • 6 Алекси Смукачев

    3 8 Отговор
    МОЦИИИИИ!!!
  • 7 Подуене 1914

    17 1 Отговор
    Взе точки само от Монтана с уговорен мач от кмета мустак.
  • 8 синяМъка

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цирк Първа лига":

    Две дузпички няма ли да ви дойдат множко за точицата?

    Коментиран от #9

  • 9 ЛЕВСКИ 1914

    6 20 Отговор

    До коментар #8 от "синяМъка":

    Вековния ЛЕВСКИ ще се оправи но Литекс тире НИКОГА НЯМА да стане Цска Цска ФАЛИРА.

    Коментиран от #12

  • 10 Мимчят

    6 0 Отговор
    Каквото и да казваме вижда се,че защитата ни е пълна катастрофа.Отпред същата рсбота.Само с един играч като Боби Цонев,колкото и добър да е и се бори момчето нестава.ТрябвА като него и други хора с характер.Ами да бяхме хванали едни манекени 4 ма и ги наредим отзад сигурно по добре щяха да се справят....
  • 11 капанец

    4 0 Отговор
    Уевски София отиде у реката ич ги нема от кундурите на горе дървета в пряк и преносен смисъл. Закривай!
  • 12 Цирк

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Нищо лично към тебе, ала много ме дразнят твоите като ги гледам. Хем наглеят, хем нищо не разбират от футбол, абе цирк. Аз мисля, че ако си им истински фен, по-добре да ги критикуваш, иначе ще продължават по същия начин. За играта пиша, друго не ме интересува. Това ли трябва да им е тавана?

    Коментиран от #13

  • 13 бай иван

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Цирк":

    то да критикуваш трябва да си поне φен. щастието в живота на тоя е, да ни инφормира по всички сайтове,че ЦСКА φалира. Медицински погледнато-компенсира и измества φокуса от болезнено жалкото си битие плюейки по успехите на другите...