27 Септември, 2020 18:30 2 857 2

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен

  • хофенхайм-
  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • бундеслига

„Сините“ се наложиха над „баварците“ с 4:1 в Зинсхайм

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен  - 1
Снимка: БГНЕС

Хофенхайм нанесе първо поражение на Байерн Мюнхен в Бундеслигата. „Сините“ се наложиха над „баварците“ с 4:1 в Зинсхайм. Домакините откриха резултата чрез Ермин Бичкачич, а в средата на първото полувреме Мунас Дабур удвои преднината за тима си. Джошуа Кимих изравни малко преди края на първото полувреме, но в заключителните минути на двубоя Андрей Крамарич вкара трети гол за Хофенхайм. Дълбоко в добавеното време Мануел Нойер фаулира откъсващият се Бебу и главният съдия Бенямин Бранд посочи бялата точка. Андрей Крамарич застана зад топката и с мощен удар в горния десен ъгъл оформи крайният резултат. По този начин Хофенхайм спря серията на Байерн Мюнхен от 31 поредни мача без загуба във всички турнири.

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Байерн Ханс-Дитер Флик бе направил няколко промени по състава си след спечелването на Суперкупата на Европа, а най-голямо впечатление правеше отсъствието на Роберт Левандовски, който се появи на терена в средата на втората част.

Баварците спечелиха контрола на топката в самото начало на двубоя, но това не водеше до опасности пред Оливер Бауман.

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен
Снимка: БГНЕС

Постепенно домакините напипаха правилният подход и това даде резултат. В 16-ата минута Хофенхайм откри резултата. Бикакчич с глава на първа греда реализира с глава, дори намесата на Алфонсо Дейвис не бе достатъчна.

В 24-ата минута домакините удвоиха преднината си. Защитата на Байерн Мюнхен не се справи с една висока топка в центъра на терена. Андрей Крамарич тръгна да атакува кълбото, след което Бенжамен Павар пресече, но това се превърна в извеждащо подаване към Мунас Дабур. Нападателят напредна и остана очи в очи с Мануел Нойер, след което копна елегантно топката над капитана на баварците и тя влетя в мрежата – 2:0.

Баварците веднага поеха контрола в свои ръце, но отново се затрудняваха в последната третина на терена.

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен
Снимка: БГНЕС

Все пак защитата на домакините се пропука и в 36-ата минута Байерн Мюнхен намали резултата с първия си точен удар в мача. Лерой Сане задържа по десния фланг, след което обърна посоката на атаката отляво, където Корентен Толисо продължи към наказателното поле. Томас Мюлер се пребори и върна назад към Джошуа Кимих. Халфът нагласи топката на десния си крак и с красив удар в горния десен ъгъл и с помощта на напречната греда топката влетя в мрежата зад Оливер Бауман.

В добавеното време на първата част и гредата помогна на Мануел Нойер. Хофенхайм отново се възползва от пространствата, които защитата на Байерн оставаше. Андрей Крамарич бе изведен зад гърба на защитата. Нападателят на домакините финтира Жером Боатенг и шутира, но напречната греда бе последната преграда и топката не влетя в мрежата.

Още в началото на второто полувреме домакините имаха отлична възможност да отбележат и трето попадение във вратата на Мануел Нойер. Мунас Дабур се възползва от грешка на защитата на Байерн на границата на наказателното поле, но изстрелът му не намери целта.

В 57-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на Хофенхайм. Джошуа Зиркзе бе най-съобразителен и веднага отправи изстрел от малък ъгъл, но топката срещна напречната греда.

Хофенхайм разпиля Байерн Мюнхен
Снимка: БГНЕС

Байерн опитваше да превземе вратата на домакините с разнообразни атаки, но защитата на Хофенхайм се справи с натиска и не позволи Оливер Бауман да бъде застрашен.

В 75-ата минута домакините организираха отлична атака. Андрей Крамарич подаде финалния пас към Роберт Скоф на задната греда, но след изстрелът на датчанина, Мануел Нойер блестящо спаси с крак.

Две по-късно Хофенхайм успя да реализира трети гол във вратата на Мануел Нойер. За пореден път отбраната на Байерн не успя да се справи с изритана от вратаря на домакините топка. Бебу центрира в наказателното поле, където Андрей Крамарич овладя и с удар в десния ъгъл реализира – 3:1.

Дълбоко в добавеното време Мануел Нойер фаулира откъсващият се Бебу и главният съдия Бенямин Бранд посочи бялата точка. Андрей Крамарич застана зад топката и с мощен удар в горния десен ъгъл оформи крайният резултат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    1 3 Отговор
    Преди Ковид единственото първенсто ,което гледах бе Бундеслигата и там Хофе,чесо вземаше скалпа на Байерн!Вече футбол не гледам,само голям Тенис.Даже не знам как се движи моят отбор Фрайбург.

    Коментиран от #2

  • 2 Брадвата

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дълбоко Виждащ":

    Фрайбург като Вартбург, почти не се движи