Last news in Fakti

27 Септември, 2020 20:24 3 940 3

Лестър разгроми Ман Сити на "Етихад" (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • лестър-
  • висша лига

Джейми Варди пък се отличи с хеттрик за 5:2

Лестър разгроми Ман Сити на "Етихад" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Лестър постигна впечатляваща победа с 5:2 при гостуването си на Манчестър Сити. Джейми Варди пък се отличи с хеттрик. Риад Марез откри резултата още в четвъртата минута, а голмайсторът на “лисиците” изравни от дузпа в 37-ата. През втората част Варди се разписа още два пъти. Следващото му попадение бе с пета преди да вкара още една дузпа, след която в 58-ата минута гостите водеха с 3:1.

Джеймс Мадисън със страхотен удар от дистанция довърши отбора на Гуардиола, който все пак успя да върне едно попадение чрез привлечения през лятото Нейтън Аке. Малко преди края Лестър получи още една дузпа, но Варди вече бе напуснал терена малко по-рано. С изпълнението се нагърби Тилеманс и прати за пети път топката в мрежата на Едерсон.

Лестър записа трета поредна победа от началото на сезона и с пълен актив оглави класирането. Проблемите на Сити пък днес се проявиха с пълна сила. Контузиите на Агуеро и Жезус остави тима без изявен нападател, а защитата не изглежда по-добре от миналия сезон, когато именно тази зона бе причината тимът рано да се предаде в борбата за титлата.

Още преди играчите на Лестър да се бяха ориентирали те се оказаха догонващи. Ман Сити започна агресивно от самото начало и Риад Марез откри резултата в четвъртата минута. След ъглов удар топката стигна до него и той с прекрасен удар я насочи към горния десен ъгъл на Шмайхел.

След ранното попадение “гражданите” контролираха играта, но спокойно търсеха пролуки в защитата на съперника. В 26-ата минута Фернандиньо пропусна да удвои аванса на домакините. Де Бройне го намери и той стреля с глава, но право в Шмайхел. Попадение на Родри пък не бе зачетено поради засада.

Тимът на Брендън Роджърс не създаваше нищо в предни позиции, но успя да изравни преди почивката. Кайл Уокър позволи на Варди да мине покрай него и след това го събори. Голмайсторът на “лисиците” нямаше проблем от бялата точка.

Сити опита да започне агресивно и второто полувреме, но нямаше такъв успех, тъй като гостите вече бяха доста по-добре огранизирани за разлика с началото на срещата. В 54-ата минута Лестър нанесе тежък удар на съперника си. Тилеманс изведе отлично отдясно Кастане, който намери Варди в наказателното поле. Нападателят успя да играе блестящо ситуацията, въпреки че ъгълът бе малък. Той чукна с пета топката и тя мина над падналия Едерсон, а “лисиците” поведоха.

Малко по-късно Варди оформи своя хеттрик. Той бе повален от Гарсия в наказателното поле и се стигна до втора дузпа за гостите и отново лидерът на Лестър бе точен от бялата точка. Това е втори хеттрик в кариерата на Варди срещу Манчестър Сити.

В началото на втората част Гуардиола пусна в игра Лиам Делап. 17-годишният талант отбеляза гол през седмицата в Купата на Лигата. Той бе близо и до попадение и в 65-ата минута днес, но неговият удар с глава завърши в гредата. “Гражданите” натиснаха и имаха сериозно преимущество по отношение на владеенето на топката, но не създаваха много положения.

Изнасянето в предни позиции на домакините предоставяше пространства за бързи атаки на “лисиците”. Така в 77-ата минута Лестър стигна до четвърти гол. Фанстастичен удар на Джеймс Мадисън от дистанция завърши в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 1 Отговор
    Хареса ми, днес по телевизията дават само песни на ТОТО Котуньо. Като се почна от Хофенхайм
  • 2 Харесвам 🎃, само сготвени

    3 0 Отговор
    😀 Лестър шампион!
  • 3 Нямам срам

    2 0 Отговор
    Сигурно чичо Венци днеска е барал тотото.. лестър Байерн ... харесва над 3.5 гола и точен резултат