Last news in Fakti

30 Септември, 2020 09:47 1 596 0

Тотнъм пребори Челси за Купата на Лигата

  • купа на лигата-
  • дузпи-
  • ламела-
  • вернер-
  • челси-
  • тотнъм-
  • драма

"Шпорите" спечелиха с 5:4 след изпълнение на дузпи в лондонското дерби от четвъртия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия

Тотнъм пребори Челси за Купата на Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Тотнъм победи драматично Челси с 5:4 след изпълнение на дузпи в лондонското дерби от четвъртия кръг на турнира за Купата на Лигата в Англия. В редовното време резултатът бе 1:1 след дебютния гол на Тимо Вернер (19) за „сините“ и Ерик Ламела (83) за „шпорите“. При дузпите само Мейсън Маунт сгреши при последното изпълнение за Челси от бялата точка, пращайки съперника на четвъртфиналите в надпреварата. Така Тотнъм си отмъсти на “сините” за загубата в полуфиналите на турнира през сезон 2018/19, която дойде след изпълнение на дузпи.

Гостите доминираха в началото на мача и след пропуски на Мейсън Маунт и Хъдсън-Одой се стигна до 19-ата минута, когато Сесар Аспиликуета финтира сънародника си Регилон и прати топката към границата на наказателното поле. Тимо Вернер пък със силен удар по земя вкара първото си попадение за "сините" в официален мач. В 23-ата минута Жедсон Фернандеш нахлу опасно в наказателното поле на гостите и поиска дузпа, след като Курт Зума изби топката от краката му, но съдията не посочи бялата точка. До края на полувремето само Ерик Ламела веднъж се опита да застраши вратата на Менди, който отрази удара с крак.

Домакините играха доста по-добре след почивката, но Бергвайн и Орие нямаха късмет при ударите си. Аспиликуета, Регилон, Хъдсън-Одой и Вернер пък шутираха неточно от гостите.

В 77-ата минута Жозе Моуриньо бесен се отправи към съблекалните. Оказа се, че причината е Ерик Дайър, който напусна терена, за да отиде до тоалетната. В 83-ата минута Регилон прехвърли няколко играчи, за да се озове топката в Ерик Ламела, който отблизо изравни за 1:1. До края на редовното време нямаше нов гол и се стигна до дузпи. При тях всички бяха безгрешни до последното изпълнение на Мейсън Маунт, който пропусна за съжаление на „сините“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА