30 Септември, 2020 11:29 2 131 2

Следващият съперник на Григор Димитров е словак

  • мартин-
  • съперник-
  • тенис-
  • ролан гарос-
  • димитров

Андрей Мартин надигра Жоао Соуса със 7:5, 6:1, 6:2 и си осигури двубой срещу най-добрия български тенисист

Следващият съперник на Григор Димитров е словак - 1
Снимка: БГНЕС

Андрей Мартин е следващият съперник на Григор Димитров на Ролан Гарос. 31-годишният словак надигра Жоао Соуса със 7:5, 6:1, 6:2 и за първи път ще се изправи срещу топ тенисиста ни. Двубоят ще е утре.

Мартин се намира на 102-о място в световната ранглиста. Най-доброто му класиране е 93-ата позиция, постигната на 10 февруари тази година. От тези месеци датира и най-големият му успех през настоящата кампания – полуфинал на турнира в Кордоба.

В тура през 2020 година словакът има актив от 3 успеха и 7 поражения в основната схема на турнирите. Последно той игра в Рим, където се отличи с успех над Жереми Шарди в квалификациите, но загуби третия кръг от пресявките от Педро Мартинес.

Най-доброто представяне на Мартин в тура е финалът в Умаг от 2016 – единственият на ниво ATP в неговата кариера към този момент.

При успех срещу Мартин, Григор ще се изправи в трети кръг срещу Денис Шаповалов от Канада или испанеца Робарто Карбайес Баена.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глигор

    0 4 Отговор
    пак е защитил честта на страната? Като Пиронкова. Все за страната мислят.
  • 2 Мимч

    4 1 Отговор
    ГРИГОР победи,но неубеди,че ще има следващк успехи.Той вече добре разбира ,че се мъчи,но не може да си оправи първо сервиса,от там нататък всичко вече куца.Така никой не е станал голям играч,а той вече е на 30 год...Там някъде след 20 място ще е колкото и да не ни се иска....Да гледаме,вече нови наши звезди да пробият,като Адринанчо например....