30 Септември, 2020 16:54 2 048 4

Али Соу с шанс да стане най-резултатният чужденец на ЦСКА и в Европа

  • али соу-
  • цска-
  • футбол-
  • базел-
  • лига европа

За целта той трябва да се разпише във вратата на домакините от Базел поне веднъж

Али Соу с шанс да стане най-резултатният чужденец на ЦСКА и в Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Али Соу вече записа името си в славната история на клуба като чужденецът с най-много голове - общо, във всички турнири, пише ТОПСПОРТ. Утре, в баража за влизане в групите на Лига Европа, гамбиецът има шанс да стане голмайсторът на "армейците" от чужденците и само в евротурнирите. За целта той трябва да се разпише във вратата на домакините от Базел поне веднъж. Тогава ще се изравни на върха в тази своеобразна класация с други футболисти, оставили следа зад граница с екипа на ЦСКА. Ако иска да оглави еднолично подреждането, ще му трябват два гола. Вкара ли ги, ще значи, че е направил мача на живота си, ако отборът му продължи, естествено.

Али прави силен сезон и до момента отбеляза във всеки един мач на ЦСКА в турнира. Той донесе успеха с 2:1 над Сиренс в добавеното време, след което откри резултата срещу БАТЕ и Б36. Това бяха първите 3 гола за Соу с червената фланелка в Европа. Но с тях той се нареди на второ място сред чужденците с най-много попадения за 31-кратния ни шампион на Стария континент. По 3 попадения имат още Иван Литера от Сърбия, Еуген Трика от Румъния и Ней от Бразилия.

Трима делят върха с по 4 гола - и тримата са бразилци. Това са Маркиньос, Мауридеш и Евандро. Последните двама бяха част от ЦСКА съвсем скоро.

С по два гола са Стефан Джилио, Макдоналд Мукаси, Амиран Муджири, Гийом да Заади, Мишел Платитни, Джузепе Акуаро и Тиаго, който е част от състава на Стамен Белчев. Те вече бяха задминати от Али Соу.

Интересното е, че първите двама чужденци, които са точни за ЦСКА в Европа, са адаши - Саша Чирич дава старта, а след него се нарежда Саша Ковачевич. С по едно попадение са още Жоао Пауло Брито, Артим Шакири, Агналдо, Лео Лима, Ибрахима Гай, Мурад Хидиуед, Хосе Фуртадо, Флорентин Петре, Грегъри Нелсън, Кристиан Тибони, Килиан Шеридън, Жоржиньо, Жеферсон, Греъм Кери и Жул Кейта. Последните трима и в момента са част от ЦСКА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    2 2 Отговор
    Г –н Борисов ако взема твоите панталони и на Павел Ковачев ризата и пусна брада ще се казвам ли Иво Стойнев? Не забравяйте да слагате умишлено ТИРЕТО.
  • 2 Пендьо

    3 1 Отговор
    Лапай патки говедо просто. Това го можете най добре.... и другия мач с картечници се почвайте .....говеда прости
  • 3 Ivaylo Borisov

    3 1 Отговор
    Ами извинявай,че не кометирам и “отбора на народа” който в четвъртък с кой ще играе? :)
  • 4 Левски 1914

    2 0 Отговор
    В четвъртък играе играе един отбор с лиценза на друг и парцала на трети Цска ФАЛИРА.