Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 11:57 2 243 0

Томас Мюлер се превърна в най-титулувания германски футболист

  • мюлер-
  • титли-
  • трофеи-
  • байерн мюнхен-
  • германия-
  • рекорд

31-годишният германски национал вече има 27 трофея в кариерата си

Томас Мюлер се превърна в най-титулувания германски футболист - 1
Снимка: БГНЕС

Играещата легенда на Байерн Томас Мюлер стана най-титулуваният германски футболист. Това стана факт, след като баварците спечелиха Суперкупата на Германия с победа над Борусия (Дортмунд) с 3:2.

Така 31-годишният германски национал вече има 27 трофея в кариерата си и задмина бившия си съотборник в Байерн и „маншафта“ Бастиан Швайнщайгер, с който деляха първото място в класацията с по 26 спечелени купи.

Като играч на Байерн Мюлер има девет шампионски титли на Германия, шест пъти е взимал купата на страната и шест пъти Суперкупата. Освен това по два пъти спечели Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА и един път Световното клубно първенство. С националния отбор е световен шампион за 2014 г.

Томас Мюлер вече 20 години е част от Байерн. Той се присъединява към школата на клуба през 2000 г., а от 2008-а е част от първия отбор. За баварците има 539 мача и 201 гола в професионалния футбол във всички турнири.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА