Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 13:43 1 600 0

Милан обяви още един трансфер

  • хауге-
  • бодьо/глимт-
  • милан-
  • трансфер-
  • национал

"Росонерите" взеха младежкия национал на Норвегия Йенс Петер Хауге от Бодьо/Глимт

Милан обяви още един трансфер - 1
Снимка: БГНЕС

Милан обяви привличането на младежкия национал на Норвегия Йенс Петер Хауге от Бодьо/Глимт. 20-годишният футболист е подписал договор за пет сезона, но двата клуба не обявяват сумата по сделката. Предполага се обаче, че става дума за 5 млн. евро. Скандинавецът играе като нападател - предимно на крилата, но може да действа и на върха. Той получава фланелката с №15.

Талантливият футболист спечели сърцата на италианците с изявите си по време на двубоя между двата тима от третия квалификационен кръг в Лига Европа, когато вкара гол и подаде за другия при загубата на норвежците с 2:3.

Хауге има 14 гола и 9 асистенции в 17 шампионатни мача, а неговият отбор е убедителен лидер в класирането с преднина от 16 точки пред втория Мьолде.

Интерес към Хауге имаше още от страна на Манчестър Юнайтед, Лийдс и РБ (Лайпциг).

Това е пети нов играч за "росонерите" през този трансферен прозорец. Те вече взеха Сандро Тонали, Чиприан Татарушану, Пиер Калулу и Браим Диас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА