Last news in Fakti

1 Октомври, 2020 23:31 6 514 77

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)

  • цска-
  • базел-
  • футбол-
  • лига европа

Армейците са в групите на Лига Европа

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Българският ЦСКА стори и немислимото и отстрани швейцарския гранд Базел в плейофния мач от Лига Европа. „Червените” стигнаха до огромния успех в тяхната история, след като сътвориха чудесен обрат от 0:1 до 3:1 при визитата си в Швейцария. Базел откри резултата чрез Артур Кабрал, но два гола на Тиаго Родригес (72’, 88’) и гол на Ахмед Ахмедов в добавеното време донесоха голямата радост за българския отбор в сърцето на Европа.

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Стамен Белчев подреди "червените" в схема 4-2-3-1 за визитата в Швейцария. На вратата застава Густаво Бусато, като квартетът пред него бе изграден от Брадли Мазику, Юрген Матей, Валентин Антов и Пламен Гълъбов. Амос Юга и Жеферсон бяха пред защитата, а Санкаре, Кейта и Йомов подпомагаха Али Соу за вкарването на головете от българския тим.

Чириако Сфорца нареди Базел в схема 4-4-2, като на върха на нападението беше опитният Рики ван Волфсвинкел, а партньор му беше бразилецът Артур Кабрал. Джордже Николич брани вратата на домакините в мача.

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата започна двуостро от Базел и ЦСКА, като двата тима разчитаха на остри подавания по земя между линиите на двата клуба, ала в първите пет минути в Базел нямаше сериозни опасности. В осмата минута Санкаре получи остро центриране пред дъгата на наказателното поле на Базел и овладя, но не посмя да отправи изстрел. Вместо това, халфът на "червените" сви вляво за Йомов, но доста несполучливо и отбраната на Базел се справи и изчисти.

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Първият голям пропуск в мача бе за сметката на Базел. Кабрал изведе зад защитата на ЦСКА Фабиан Фрай, който остана "очи в очи" с Бусато. Халфът на Базел отправи много силен изстрел с левия крак, но за щастие на българския отбор топката отлетя високо над напречната греда. Секунди по-късно ЦСКА "отвърна на огъня с огън". "Червените" направиха многоходова комбинация пред наказателното поле на швейцарците, а топката накрая попадна в Али Соу. Гамбиецът отправи силен удар по земя, но Джордже Николич спаси. В 15-ата Георги Йомов опита удар от средна дистанция с десния крак, но халф на опонента бе плътно до него и му попречи да нанесе точен изстрел.

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Последваха минути, в които "червено-сините", но към 20-ата минута Бусато нямаше сериозни намеси. ЦСКА имаше "златна възможност" в 25-ата минута. Георги Йомов наказа много досадна грешка на Базел в средата на терена и напредна смело към вратата на швейцарците. Последва удар с десния крак на Йомов, но за негово съжаление ударът му беше право в ръцете на Джордже Николич.

В 32-ата минута Пламен Гълъбов изчисти топката от наказателното поле току преди тя да попадне в краката на Тюлюлю, за да изчисти в корнер. Капитанът Щокер центрира, но за пореден път отбраната на "червените" се намеси добре и последва фаул за българския тим. В 39-ата минута домакините направиха страхотно положение чрез Волфсвинкел. Кабрал изпревари Матей пред границата на наказателното поле и с външната част на левия крак изведе нидерландския нападател. Той стреля от воле, но по сходен начин на Фран по-рано в мача и топката отлетя аут. Две по-късно зрителите видяха първото сериозно спасяване в мача - то беше дело на Бусато. Капитанът Щокер отправи много мощен удар с левия крак от средна дистанция, но бразилският страж на българския тим с две ръце отби встрани.

ЦСКА с историческа победа над Базел и е в групите на Лига Европа! (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Първият шанс през втората част бе за ЦСКА. Жеферсон центрира от фаул към Али Соу, ала нападателят на българите остана "под топката". В 53-ата минута Валентин Антов фаулира в наказателното поле Кабрал и реферът Кружляк посочи бялата точка. Зад топката застана Кабрал, който с удар вдясно матира Бусато - 1:0 за Базел.

Миг по-късно гостите изпълниха право да изпълнят свободен удар от приятна дистанция. Зад топката застана Жеферфсон, който стреля с левия крак, но Джордже Николич улови спокойно. Резервата Енрике Рафаел центрира топката отляво след негов пробив към Али Соу. Бранител на Базел попречи на нападателя да нанесе удар, но тя отиде към Санкаре, срещу който отново имаше защитник на швейцарците и шутът му беше неточен, макар ситуацията да беше доста добра за връщане на гола пасив. В 65-ата след центриране от фаул Матей видя прекрасно Али Соу, който бе оставен сам в наказателното поле на Базел. Нападателят бе с гръб към вратата на Николич и трябваше да направи бързо извъртане на тялото си и ударът му бе анемичен за възможностите на стража на Базел.

Последва териториален натиск от българска страна, като на няколко пъти Али Соу се опитваше да атакува вратата на опонента, но и двата му опита към 70-ата минута не сполучиха, макар "червените" да започнаха да действат доста по-амбицирано сравнение със своя опонент. Натискът на ЦСКА даде резултат в 72-ата минута. Тогава Тиаго Родригес се нагърби и превзе терен отляво навътре. Последва мощен удар с десния крак на португалеца, който бе неспасяем за Джорджевич - 1:1.

Напъните на "червените" продължиха и след изравнителния гол. В 86-ата минута Юнус Санкаре намери прекрасно Али Соу в наказателното поле. Гамбиецът обаче не успя да преодолее тялото на Кьомер и бранителят на Базел блокира удара му. В 88-ата минута Санкаре бе фаулиран пред наказателното поле на Базел. Тиаго Родригес отправи много силен удар към вратата на Николич, тя се отби в стената на швейцарците и влетя по особено красив начин във вратата на Базел - 1:2 за ЦСКА.

Напълно логично, след като ЦСКА вкара гол, то Базел превзе половината на гостите. Първият шанс дойде в третата минута от шест добавеното от съдията в мача от Фабиан Фрай. Халфът стреля силно по земя, но Густаво Бусато уверено улови топката.

В самия край на срещата обаче при една контраатака ЦСКА реализира третия и последен гол в мача, като точен бе Ахмед Ахмедов. Именно това попадение прати втори български отбор в групите на Лига Европа за сезон 20/21.

XMA Header Image Базел ЦСКА 1:3 /репортаж/ - Vbox7 vbox7.com


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Централен Спортен Клуб на Армията

    113 2 Отговор
    Предадохме урок по футбол на швейцарските талибани.
    Треньора им беше сложил тигана след тая измислена дузпа, ама май на него му биха дузпата
    Честито българи!

    Коментиран от #55

  • 2 VARNA

    98 3 Отговор
    Голям ЦСКА. Страхотна игра.
  • 3 ЦСКА

    95 2 Отговор
    ПОДАРЕНА ДУЗПА ЗА БАЗЕЛ, НО ЦСКА УСПЯ ДА ГИ ОБЪРНЕ. НИКОГА ДОСЕГА БЪЛГАРСКИ ОТБОР НЕ Е ПОБЕЖДАВАЛ В ШВЕЙЦАРИЯ, А БАЗЕЛ Е ХЕГЕМОНА НА ТАЗИ СТРАНА.
  • 4 Пената от Мировяне

    97 7 Отговор
    Няма нужда да ви обяснявам,че ЦСКА е най-успешният български отбор за всички времена !!!
  • 5 Цскара

    13 42 Отговор
    При тези огромни успехи който имаме в историята си е малко нелепо да се радваме така фанатично за влизането в групите. Все пак не сме някакъв малък отбор. Липсата на манталитет не ми хареса, даже и в треньора.

    Коментиран от #8, #11

  • 6 Борис

    65 7 Отговор
    Цска е в групите на лига европа а левски къде е ?

    Коментиран от #9, #57, #60

  • 7 CSKA Sofia

    42 5 Отговор
    Сега в ЦСКА трябва да върнат Фернандо Каранга, Соу да играе зад нападателя и вече червените ще са топ отбор, който няма да загуби мач на Армията от никого!!!
  • 8 Гоуст

    55 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цскара":

    Да обърнеш Базел за половин полувреме като гост, това ако не е манталитет. Новите играчи много вдигнаха нивото Санкаре, Юга както и Родригез, Мазику и Енрике. Соу в типичния си стил продължава да се скъсва да пропуска
  • 9 Само ЦСКА

    48 2 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    Какво ти пука къде е. Виж на тази дата и Нотингам е сърбал попарата на ЦСКА.
  • 10 браво

    51 4 Отговор
    Резултатът е само малка част от този успех. ЦСКА игра много умно, спокойно, не се огъна след спорната дузпа, направи точни смени.

    Дай Боже повече такива мачове и отбори да имаме.
  • 11 Armelinho

    7 14 Отговор

    До коментар #5 от "Цскара":

    с два полуфинала за КЕШ не върви наистина да се раздаме на това толкова много :(

    Коментиран от #51

  • 12 I l❤️ve you Белчев

    37 3 Отговор
    Браво! Браво! Браво! Браво! Браво! Браво! Браво! Браво!
  • 13 Подуене блус

    19 4 Отговор
    Само Левски ,шега бе Уили
  • 14 🏆🥇🏆

    20 4 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Karosel

    11 19 Отговор
    Хегамона Базел?? Последните три сезона се печели от Йънг Бойс. Цесекар съм, но коефициента от 5.60 за ЦСКА беше нереален. Базел имаха административни и чисто спортни проблеми.
    Да се радваме на успеха, но да гледаме реално напред.

    Коментиран от #17

  • 17 Цека

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Karosel":

    ти ли си бе ?
  • 18 Новичок

    33 3 Отговор
    Едно голямо БРАВО на момчетата.🙌👏👏👏
  • 19 Оги

    13 37 Отговор
    Някой по-запознат да ме светне - тия оригиналното ЦСКА ли са или ментето?
    Че вече се обърках.

    Коментиран от #21, #24, #32, #49

  • 20 🔜💀🔫

    7 1 Отговор
    Браво на „Армейците” но Ивайло борисов пак се излага с писането „досадна грешка” било „приятна дистанция” било еее...тоя да не е незаконен син на „Пената”
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПоменЧуждаПита

    8 27 Отговор
    Интересно е дали Ало Сол е подписал нов договор или още кара с договора от Литекс - понеже това си е Литекс след възродителния процес не е нужно да прави нов договор. Важното е да го продадат след изтичане на контракта, без значение как викаме на Литекс в момента!!! Литекс не е ЦСКА!!!

    Коментиран от #50, #58

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Синя тишина

    27 5 Отговор

    До коментар #19 от "Оги":

    ПодУене 1914 да мълчат !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Karosel

    20 4 Отговор
    Петър Александъров който е помощник треньор в Люцерн каза преди мача,,че напълно реално е мача да бъде спечелен от ЦСКА, защото Базел има огромни проблеми. След тази загуба дори заговориха за фалит. Четете и западни медии не само факти.бг. Александров позна! Голямо браво на ЦСКА! Успеха е напълно заслужен
  • 27 Само ЦСКА (България)

    15 12 Отговор
    ЦСКА ВЪЗКРЪСНА, тубата и гунди - НЕ!

    Коментиран от #53

  • 28 Цесекара

    20 5 Отговор
    БРАВО САМО ЦСКА. ЦСКА Е НОМЕР 1!!!
  • 29 Фаро

    24 4 Отговор
    Бистришките тигри стават Левски...изненада
  • 30 Азь

    6 20 Отговор
    Литекс в групите ... няма лошо !

    Коментиран от #33

  • 31 бивш Левскар.

    7 23 Отговор
    Значи какъв Цска е това като и собственика му и футболистите му са от Ловеч. Все едно да се нанеса у вас и да съм се казваш Гошо но вече съм Пешо..

    Браво на този Цска - София. Левски може само да се срамува от това което са.
    Лудогорец обаче са най успешните до момента.

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Армеец

    17 4 Отговор

    До коментар #30 от "Азь":

    Подухвай супата!
    Бааавно,без да бързаш...
  • 34 Шишо

    17 4 Отговор

    До коментар #31 от "бивш Левскар.":

    Абе на кого му дреме откъде бил собственика или вратаря или едикойси от ЦСКА. Не се филмирай.

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    БРАВО ЦСКА
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ЦСКА-1948

    5 22 Отговор

    До коментар #34 от "Шишо":

    Много ясно - няма значение за кой викаме, важното е да викаме!!!
    Треньор на ЦСКА е Балъков в този момент! И трябва да ви леем куршум срещу Марто Камбуров, че се стряскате на сън.
  • 40 Без име

    18 2 Отговор
    С тирее бис тирее, чорбари или таратори в групите смееее.Мууууууу.
  • 41 Фен

    19 3 Отговор
    Радвам се за ЦСКА толкова, колкото бих се радвал и за всеки друг Бг отбор пробил в ЕВРО турнирите браво и на Лудогорец

    Коментиран от #42

  • 42 Юпиии

    12 1 Отговор

    До коментар #41 от "Фен":

    Отдавна не сме се радвали цели три пъти наведнъж, нали. Над 10 години със сигурност. А още утре Пирончето ще ни донесе още и още радост.
  • 43 Валери Божинов

    12 2 Отговор
    Вие стеее червени боговеееее
  • 44 Българин

    5 12 Отговор
    Поздравления за българският отбор на Латекс Ловеч носещ името сега на ЦСКА-София , дано да имат по големи успехи .
  • 45 НИКИ

    10 3 Отговор
    РАДВАЙТЕЕ СЕ БЪЛГАРИ ЦСКА Е В ЕВРОПАА ПРИ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИИ БАЗЕЛ Е ЧЕРВЕН
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 НЕРИ

    10 3 Отговор
    ВЕЛИК ЦСКА РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ ПО ГРАДОВЕ И СЕЛА ЦСКА Е В ЕВРОПА
  • 48 ветеринарен психолог

    10 4 Отговор
    В България и по Света , САМО ЦСКА! Браво Армейци!
  • 49 Жеков

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Оги":

    Не ,бе ! Това бяха ,,Подуене -,,Динамо,,-,, Пощенец,,-,, Продоволственик,, -,, Спартак,,-,, Витоша,, -,, Лаффчис 1992,,-,, Наско Раев,,2020....
  • 50 Али Соу

    13 3 Отговор

    До коментар #22 от "ПоменЧуждаПита":

    Абе продавайте си абонаментни карти и си жУвейте ,бе милиционер чета...Сини милиционер чета...
  • 51 Еблю

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Armelinho":

    Едно време до полуфинал се стигаше като елиминираш четири пет отбора а сега дотук Базел е четвъртия и то само да влезем в групите. Така че нека се наслаждаваме на момента
  • 52 Тити

    5 12 Отговор
    Титла за шампионата през крив макарон! Кога за последен път печелихте шампионата на България - калъфи. 2008-а /да ви напомня/, колко титли имате след 89-та /края на комунизма/ точно 5 за 30 години. Сега вече може да се радвате и на загубите в групите, после бой и у България - Лудогорец със звезда, вие с картонената купа. Това ще е за този сезон, а ние от Левски ще се радваме да бием две ЦСКА-та!!! Але, Але!!!
  • 53 ЛЕВСКИ 1914

    6 10 Отговор

    До коментар #27 от "Само ЦСКА (България)":

    Ще възкръсне обаче друг път защо още играете с лиценза на Чавдар Етрополе и булстата на Литекс?

    Коментиран от #68, #71

  • 54 mom4eto

    9 1 Отговор
    Една страхотна вечер за българския футбол ! Успех в Лига Европа !
  • 55 Ретрофутбол

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Централен Спортен Клуб на Армията":

    Кви българи, бе?! Я им прочети имената и ги виж на снимките! Цциганин до ннегър и трима бледолики!
    Колкото и ония са швейцарци, впрочем...

    Коментиран от #64, #69

  • 56 Псевдоним

    8 0 Отговор
    Браво на ЦСКА! Успех в групите!
  • 57 qwerty

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    пред офис на Кредисимо и пеят “пари навреме” 😂😂😂
  • 58 питай

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ПоменЧуждаПита":

    опулиния касокрочко или наско-голия г.. !
  • 59 цскар

    6 0 Отговор
    до коментар 53 -дано се задавиш от плюнки и злоба! нещастна подуенска свиньо...вадУц,вадУц...вадУц,вадУц...
  • 60 1923

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Борис":

    лефски е в следната група:
    Милан
    Бока
    Вадуц
    лефски
  • 61 Феновете

    5 1 Отговор
    да изразим специални благодарности и на Гриша Ганчев! Tози човек доказа многократно че знае как се управлява футболен клуб!
  • 62 Феновете

    3 2 Отговор
    да изразим специални благодарности и на Гриша Ганчев! Tози човек доказа многократно че знае как се управлява футболен клуб!
  • 63 Гост

    2 0 Отговор
    Браво на момчетата и честито на всички армейци! Не само победиха силен европейски тим, но го направиха с класа и по-добра игра от противника! Дори при 0:1 бях сигурен, че няма да отпаднат, ако продължават да играят по този начин! Успех и за напред в турнира!
  • 64 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ретрофутбол":

    Ти нали се имаш за "българин"? Що не се цаниш пред Белчев да те вземе в отбора да видим колко си "по-добър" от небългарите.....

    Коментиран от #67

  • 65 Шоп от СО

    2 3 Отговор
    Обърках се, за Литекс или за ЦСКА говорим?
  • 66 UEFA

    1 1 Отговор
    Лига Африка ви приветства
  • 67 Ретрофутбол

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Гост":

    Не става въпрос аз колко мога, защото съм на възраст 40+, за да играя на това ниво. Мнението ми е, че всеки трябва да си върши работата от която разбира. Щом такъв клуб ( друг е въпроса доколко и дали това е ЦСКА) не може да изкара 7-8 български играчи, значи има нещо сбъркано. И то не е само в този клуб, което е много жалко за целия ни футбол и резултатите се виждат в националия ни отбор, където (все още засега) не може да картотекираш 15 бразилци нигерийци конгоанци и сенегалци и да ги облекат с националните фланелки и да ти кажат "Е тва е България, това е нашия нац. ни отбор!
    Не, това не трябва да е така! Защото тия нямат нищо общо с мен и с България,. тая годин са тука, другата го няма и му е все едно дали ще рита за ЦСКА или за Малмьо или Естремадура! А на мен не ми е все едно кой ме представлява пред Европа и света. Както и в политиката. Не искам да ме представляват пред света политици - бивши и настоящи мутри и откровени простаци и бай Баньовци като тия сегашните управляващи!
    Явно си млад и не знаеш или не помниш, но навремето Левски, ЦСКА, Ботев (или Тракия), че дори даже Марек, Берое, че даже Академик сф (да има такъв отбор, ритат със селата околко София) са побеждавали истински грандове - Барселона, Ливърпул, Байерн, Милан (победен от ...Академик Сф!,), Ювентус ( побеждаван от и Берое!), а с отбори от Малта, Исландия, Люксембург, Лихтенщайн и подобни слабаци мачовете почваха от 4-5 на нула и нагоре. И тогава всички играчи бяха българи.

    Коментиран от #73, #77

  • 68 Aлфа Вълкът

    4 3 Отговор

    До коментар #53 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Купи ли си карта да наливаш парички в бездънната каца на Уефски? Насето не дължи пари само на кучетата от крайните квартали!
  • 69 хаяско

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Ретрофутбол":

    Няма значение играят за България хората . Лудогорец да не е нещо по различно в Англия излизат с по 11 чужденци

    Коментиран от #70

  • 70 Ретрофутбол

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "хаяско":

    Точно пък откакто моделът Лудогорец влезе във българския футбол оттогава все дълбаем дъното с нац. ни отбор, а и с клубния с изключение на този "проект"! Има Огромно, огромно значение! Защото Лудогорец не е отбор с национално значение, никога не е бил и няма да бъде. Защото няма идеята, няматова около което да се обединят много, много хора. Това е бизнес начинание, проект който ще рухне веднага щом се появят истински управляващи от изпълнителната и съдебната власт, които ако започнат да разследват Киро Гела за невнасянето на ония 56 млн лв за БМФ, парите спират и Лудогорец се връща там където му е мястото - да спори със Светкавица Търговище на лудогорско ниво. И ни един црън ритнитопковец няма да остане, ако не броим някой наш манггал от района! И точно модела на Киро Гела още повече опорочи българския футбол с унищожаването на естествените футболни центрове - Бургас, Сливен, Плевен, Перник и т.н и създаването на изкуствени отбори в елита като Царско село, Верея, Витоша Бистрица, Спортист Своге, Любимец и т.н.
    И резултата е това, което виждаме, а и посоката е само и само към дъното! Дано да не съм прав!
    Затова трябва смяна на модела, на системата а и на хората...щото нали нов бардак знаеш как не се прави ( със стари труженички)

    Коментиран от #75

  • 71 Бай Стою касапина

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "ЛЕВСКИ 1914":

    Пич, престани да дзяпаш в канчето на другите а гледай в своето. И вместо да ръсиш тъпизми, върви да изпросиш някой лев та белким вържете месеца. Ама то и да го вържете до Нова година зор ще изкарате!
  • 72 Приятел

    0 0 Отговор
    Това е моя ЦСКА, юнаци
  • 73 Да ти ли кажа, айде ще ти обясня

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ретрофутбол":

    Тези момчета, срещу който злобееш, са нашата благословия, щото като ни популяризират, и като се отървем от 🎃, ще дойдат инвеститори, ще вдигнат изобщо нивото на живот, а без това детско-юношески футбол няма как да се развива. Развива се само там, където всичко е ок. Ще стане и това, което искаш, мълчи засега, да ни свършат работата, поне не са като едни други тъмнички дето обикалят улиците да искат стотинки, нали. По-добре за тия пиши, футболистите не закачай.
  • 74 Нац. отбор

    0 0 Отговор
    Копае дъната още от 98'. Обяснение търси в корумпираните в бфс, то не бяха топки и екипи от измислени афганистански фирми, то не бяха хотели и липсващи осветление, то не бяха и откази за концесии на стадионите. Е чакай, бизнесмените искат възвръщаемо като ще инвестират евентуално в школите. Без инвестиции талантите се погубват. Панимаеш или да ти го и нарисувам??????
  • 75 Номер 74

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ретрофутбол":

    е до теб, ок
  • 76 vhv

    0 0 Отговор
    Супер! Честито! Успех!
  • 77 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Ретрофутбол":

    Що.... На 20+ на какво "ниво" си играл - Реал Мадрид ли.... Или по-скоро Бацова махала! Аман от "специалисти", като теб! И аз искам българските отбори да бълват десетки таланти, дори много пове от теб, защото имам малък син, който тренира футбол, но не е толкова просто! Както виждаш дори Ливърпул, Реал М и който си помислиш едвам дават на петилетка по 3, 4 свои кадри на високо ниво, а какво ли остава за отбори от Източна Европа...