Last news in Fakti

5 Октомври, 2020 12:46 4 980 8

Мотоциклетен състезател загина при катастрофа с над 300 км/ч

  • зеф айсенбърг-
  • мотоциклетизъм-
  • спорт-
  • трагедия

47-годишният милионер има над 70 върхови постижения при моторите, като част от тях са записани в книгата „Рекордите на „Гинес“

Мотоциклетен състезател загина при катастрофа с над 300 км/ч - 1

Мотоциклетният състезател и бизнесмен Зеф Айсенбърг загина при катастрофа, докато се опитваше да счупи британския рекорд за скорост на автомобили, поставен на трасе – 207,6 мили/час (334,1 км/ч).

47-годишният милионер има над 70 върхови постижения при моторите, като част от тях са записани в книгата „Рекордите на „Гинес“. Той е претърпял фатален инцидент с автомобил „Порше 911“ на летището Елвингтън край Йорк през миналата седмица.

Сега стана ясно, че в края на трасето Айсенбърг загубил контрол над машината, която се е движила с над 300 км/ч и това довело до трагичната катастрофа. Присъстващият на трасето медицински екип не е успял да спаси живота на бизнесмена.

Преди четири години Зеф Айсенбърг претърпя тежка катастрофа на същото летище. Тогава той получи множество фрактури, включително и на таза.

Бизнесменът е основател на фармацевтична компания и е произвеждал собствена линия със спортни добавки. През 2011 г. продава компанията си на гиганта „ГлаксоСмитКлайн“ за 162 милиона паунда.

Мотоциклетен състезател загина при катастрофа с над 300 км/ч


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    44 0 Отговор
    Скоростта е дрога! Трудно се отказваш от нея! Мир на праха му!
  • 2 въпросче

    15 3 Отговор
    И като е взел милионите,защо не се е кротнал? Лека му пръст на човека!
  • 3 Ххх

    10 1 Отговор
    Човек от съдбата си не може да избяга. Но не е добре и зорлем да дърпаш дявола за опашката и да си търсиш белята. А той е правел точно това. Не знам какво точно е станало и защо се е пребил. Но, все пак скорост от 300 км. в час не е нещо необичайно и трудно постижимо за спортните автомобили. Наскоро гледах клип с Мерцедес АМГ 63, вдигна 300 км. на магистрала, при положение че там се движеха и други коли..

    Коментиран от #4, #6

  • 4 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ххх":

    AutoTopNL , по тоя канал дават как се кара с над 300 по немските аутобани( които са без ограничения) с едно уточнение: този който ги кара,всъщност е автомобилен състезател,не квартална шушумига.
  • 5 Мария Тънасова

    2 2 Отговор
    Адреналин. И ТКърджалийскаП тръгна по събрания, да си качи адреналина. Не и стига, че ТОЙ там си се върти яко все още.
  • 6 Мария Тънасова

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ххх":

    То пише - свършила е пистата. А ти нали знаеш, че тоя модел Поршета не спират по принцип. Така и не можаха да ги оправят в София Франс Ауто.
  • 7 Джигитко

    5 0 Отговор
    Човека сам на писта на летище а при нас стават майстори на втората третата година и елате ни вижте как се трепят невинни хора от майсторлък
  • 8 Йосип Броз Тито

    6 0 Отговор
    Защо не си е харчил милионите и не се е отказал от тези откачени скорости... Сега друг ще му харчи парите!