6 Октомври, 2020 12:12 2 102 5

Христо Стоичков: Отиваме на европейското! Няма как да не бием Унгария...

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • унгария-
  • национален отбор-
  • българия-
  • евро 2020

"Представихме се много добре в последните две срещи - завършихме 1:1 с Ирландия и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет

Христо Стоичков: Отиваме на европейското! Няма как да не бием Унгария... - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков е оптимист за изхода на баража с Унгария. Той е сигурен, че националният ни отбор не само ще спечели мача в сряда, но и че ще играе на еврофиналите догодина. Лицето на българския футбол говори пред унгарския сайт Индекс.

Според Стоичков един от козовете на националния ни отбор е Георги Дерменджиев.

"Георги Дерменджиев е фантастичен селекционер. Беше страхотен играч, а сега и треньор. Той е се десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам. Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство", обяснява Стоичков.

Той подчертава, че в последно време държавният ни тим е в подем, след като в последните две години отборът на България е спечелил само един мач от изиграните 13.

"Представихме се много добре в последните две срещи - завършихме 1:1 с Ирландия и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет. И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария. След това излизаме срещу Исландия или Румъния. Не мога да си представя, че няма да сме на европейското първенство", откровен е Стоичков.

Легендата на българския футбол признава, че не познава моментното състояние на унгарския футбол.

"Не познавам нито един от днешния национален отбор на Унгария. Помня обаче Лайош Детари, който беше фамозен футболист. Както и един вратар, винаги играеше със сив анцунг. Беше страхотен (б.р. Габор Кирали).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    5 0 Отговор
    Можем, ама надали.
  • 2 Стоичков

    8 0 Отговор
    Плаши унгарците предварително.

    Коментиран от #3

  • 3 така е

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стоичков":

    точно е нацелил моментът, иначе няма закога, почне ли мача веднага ще се успокоят
  • 4 Дълбоко Виждащ

    1 1 Отговор
    "специалиста" по прогнози Христо Стоичков....Се опитва да предсказва ....,като Ванга,но без помощ от....Дявола!Бих заложил за Унгария!
  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Така трябва да говори един българин !
    А Вие залагайте на маджарите - може и да спечелите.........