Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 16:17 2 489 6

Кандидат за президент на БФС: Нашият шампионат е безсмислен!

  • христо христов-
  • бфс-
  • президент на бфс-
  • футбол-
  • воге-
  • марица пловдив

Защо комисията не се занимава с това как Своге влезе във Втора лига

Кандидат за президент на БФС: Нашият шампионат е безсмислен! - 1

Кандидатът за президент на БФС Христо Христов коментира пред Sportal.bg състоянието на футбола в България. Благодетелят на Марица (Пловдив) отправи остри критики към БФС, като заяви, че се решава кой тим да влезе в дадена група и кой не, което обезсмисля шампионата.

"Имам подкрепата на други отбори за кандидатурата ми. Всеки кандидат ще има. Реалист съм, не храня големи надежди. Ако изобщо има конгрес, знам, че ще започне едно лобиране на хора. Моята идея е хората да разберат, че има аматьорски футбол. Ще работя за това да възродим него, да започнем отдолу и да развием школите.

Аз не съм измислил това нещо, всички го казват, но никой не го прави. Не е нормално неща, които казах аз на моите пресконференции, след време членове на Изпълкома да ги потвърждават. Споменах, че има стадиони в efbet Лига, които не отговарят на изискванията. След време Изпълкома го потвърди. Кой ги лицензира тия стадиони - БФС или лекарският съюз? Имали сме слабо съдийство, еми кой ги назначава тия съдии? Треньорът бил сменян с Гошо, с Пешо, с Тошо, еми кой ги избира тия треньори? Не съм аз, избира ги Изпълкома. После се оплакват.

Призовавам всички журналисти да решат задачата как отборът на Своге получи правото да играе професионален футбол и ще разберете как се управлява БФС. Уважения към този отбор, имат прекрасен състав, но защо не влезе примерно Черноморец? Тогава ще се разбере как се вземат решенията в Изпълкома. Това решение показва, че нашият шампионат е безсмислен. Решава се кой влиза, кой излиза. Във Втора лига се съкрати шампионатът, без да са изиграли отборите равен брой мачове. Това за мен е промяна в класирането.

Конкурентите ми са с опит във футбола. Бих се радвал да има и нови кандидатури, българският футбол има нужда от ново управление. Дали ще съм аз, дали ще е друг, важното е да се даде ново начало. Аз съм съгласен, че президентът на БФС трябва да може да каже "не". Казваш "не", когато не си зависим.

Зарадвах се на господин Букарев, когато каза, че има черно тото. Относно моите думи на пресконференцията, че съм бил побутнат да дам подкуп на лице от Изпълкома: Явил съм се лично и дадох показания. Предоставил съм необходимите документи и помолих органите освен моите думи да се занимаят и със случая на Своге, за да разберат как стават нещата с футбола в България.

Попитах тази комисия, която ме извика, на какво основание го прави. Комисията по етика и феърплей няма никакво право да ме вика. Но там също поставих въпроса, защо ме викат и как Своге влезе във Втора лига. Защо комисията не се занимава с този случай? Нима това е феърплей? Не знам дали се води разследване. Аз съм си изпълнил задълженията, не съм отказвал никога и винаги съм се явявал и съдействал на органите на реда", сподели Христо Христов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    12 0 Отговор
    Най-после едно вярно нещо за нашия футбол
  • 2 0808

    14 1 Отговор
    ... много вярни и правдиви думи.. скромно ще добавя .. докато хора като Емо (благодаря му за гола във Франция) и сливенския гологлавец са в БФС, докато малката перука играе щото голямата така иска няма да имаме футбол, забравих и черното тото
  • 3 антрашпиц

    12 0 Отговор
    Да,безмислен е.Даже имам чувството,че се провежда на сила и футболягите играят на инат...
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    СБРЪЧКАНОТО НИСКО ЧЕЛО Е ХАРАКТЕРНО ЗА ВСЕКИ ФУТБОЛЕН ДЕЯТЕЛ В БЪЛГАРИЯ !!!!! ФУТБОЛИСТИТЕ И ФЕТБОЛНИТЕ ДЕЯТЕЛИ -НАМАТ ОБЩО С -" ШОФЬОРИТЕ" !!!!!!!!!
  • 5 Кой68

    3 1 Отговор
    То следва че и избора на "нов" президент на БФФ е измислен !
  • 6 фюрер

    1 0 Отговор
    Единствено и само един човек може да изкара Българския футбол от тинята ПОРТОЧАНОВ