Last news in Fakti

17 Октомври, 2020 09:45 1 528 0

Британски атлет събра хиляди лири с призив в Twitter, за да участва на Олимпийските игри в Токио

  • дан брамбъл-
  • олимпийски игри-
  • състезания-
  • спорт-
  • дарения-
  • призив

Скачачът успя да се върне към редовни тренировки, след като за неговата подготовка бяха дарени повече от 12 000 британски лири

Британски атлет събра хиляди лири с призив в Twitter, за да участва на Олимпийските игри в Токио - 1

Британският състезател в скока на дължина Дан Брамбъл възобнови мечтата си да се състезава на Олимпийските игри в Токио, като събра хиляди лири чрез призив за финансиране в Twitter. Брамбъл започна работа като шофьор на доставки, след като загуби финансирането си и видя, че спортните съоръжения в Лондон бяха затворени заради пандемията.

Скачачът успя да се върне към редовни тренировки, след като за неговата подготовка бяха дарени повече от 12 000 британски лири. Почти 9 000 британски лири от общата сума идват от един донор.

30-годишният бивш британски шампион в зала, който съвсем за малко пропусна да се класира за Олимпийските игри в Рио през 2016 г., си е поставил за цел участие на отложената Олимпиада в Токио догодина.

Брамбъл заяви, че събраните пари онлайн ще му позволят да се съсредоточи изцяло върху мисията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА