17 Октомври, 2020 21:39 2 343 0

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • арсенал-
  • висша лига-
  • футбол

Рахийм Стърлинг отбеляза единственото попадение в 23-тата минута

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити се върна към победите, след като "гражданите" надиграха с 1:0 Арсенал на "Етихад" в двубой от петия кръг. Рахийм Стърлинг отбеляза единственото попадение в 23-тата минута, след което тимът на Джосеп Гуардиола изигра изключително добър в тактическо отношение двубой. Така Пеп надхитри доскорошния си асистент и ученик в професията Микел Артета, който през юли триумфира след успех с 2:0 в полуфиналите на ФА Къп. Това е едва втора победа за Сити в четирите им мача в шампионата от началото на сезона. Поражението пък е второ за Арсенал през тази кампания. "Топчиите" все пак оставят с две точки пред днешния си съперник, но имат и мач повече.

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Джосеп Гуардиола бе направил четири промени в сравнение с равенството с Лийдс преди две седмици. Серхио Агуеро започнаа за първи път през този сезон. Нейтън Аке, Жоао Кансело и Бернардо Силва също бяха титуляри. Кевин де Бройне пропусна двубоя заради контузия.

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Три бяха корекциите, които бе предвидил Микел Артета. Гранит Джака, Никола Пепе и Роб Холдинг трявбаше да започнат за сметка на Давид Луис, Мохамед Елнени и Еди Нкетиа. По време на загрявката обаче Холдинг получи разтежение и Луис зае мястото му. Новото попълнение Томас Партей бе на скамейката за началото и се появи в игра седем минути преди края за своя дебют.
"Гражданите" поеха инициативата още в началото, но в първите 20-ина минути планът на Артета вървеше добре и Арсенал се защитаваше стабилно. В 23-тата минута обаче домакините организираха добра атака. Марез много добре намери Агуеро през наказателното поле. Аржентинецът продължи наляво към Фодън, който елиминира Белерин, след което стреля. Лено изби, но Стърлинг направи добавка за 1:0.

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Арсенал можеше да се върне много бързо. Сака проби чудесно отляво и шутира, но Едерсон изби топката над вратата. След това и удар на Вилиан премина встрани.

Ситуациите се заредиха. В 28-ата минута удар на Марез бе париран от Лено, след което алжирецът получи втори шанс, но този път изстрелът му бе блокиран. В 35-ата стражът на Арсенал отново се намеси много добре, правейки решаващо спасяване при нов удар на Фодън, който бе изведен от Агуеро.

Манчестър Сити излъга Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Малко по-късно и Едерсон за втори път спаси вратата си. Отново Сака се озова в чиста позиция след двойно с Обамеянг, но ударът му рикошира в рамото на бразилеца и излезе в корнер. Скоро след това Едерсон за трети път спаси, след като Обамеянг излезе очи в очи с него. Тук страничният рефер вдигна флага си засада, макар че повторенията показаха, че такава няма.

Арсенал определено завърши по-добре полувремето, но гостите не успяха да се възползват от възможностите, които създадоха.
Арсенал търсеше изравняването и през втората част. Още в началото Диас засече с глава центрира на Вилиан от корнер, но топката отиде право в ръцете на Едерсон. Малко след това Обамеянг за малко не наказа опит за изчистване на стража, но след рикошет топката излезе в тъч. Лено пък спаси изстрел на Марез.

Сити обаче контролираше ситуацията, държейки топката. В 77-ата минута домакините бяха близо до втори гол. Кансело направи рейд, преодоля Тиръни, след което опита да намери свой съотборник. Топката рикошира в Луис, който за малко не си отбеляза автогол. За негов късмет топката премина встрани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА