18 Октомври, 2020 12:37 1 635 6

Капитанът на Ливърпул: ВАР понякога нарочно изкривяват линиите, за да изглежда като засада

  • джордан хендерсън-
  • ливърпул-
  • вар-
  • футбол-
  • var-
  • висша лига

Не знам как точно го правят, но съм го виждал и преди

Капитанът на Ливърпул: ВАР понякога нарочно изкривяват линиите, за да изглежда като засада - 1
Снимка: БГНЕС

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън не смята, че ВАР “играе” по правилата. В събота видеотехнологията не зачете негов вероятно победен гол за 3:2 срещу Евертън (2:2) в градското дерби от Премиър лийг. При въпросната ситуация беше преценено, че Садио Мане се е намирал в засада малко по-рано в атаката.

“Мисля, че от ВАР понякога нарочно изкривяват линиите, за да изглежда като засада - заяви халфът. - Не знам как точно го правят, но съм го виждал и преди. Явно трябва да е засада, всички това искат.”

Мърсисайдци поискаха от Висшата лига да проведе разследване на употребата на видеотехнологията в този случай и в онзи с грубото влизане на вратаря Джордан Пикфорд в краката на Вирджил ван Дайк, довел до вероятно тежка травма на нидерландеца. Тогава беше маркирана засада и реално интервенцията на английския национал не беше разглеждана. Според “червените” това е възможен червен картон. Хендерсън разкри, че след мача Пикфорд е изразил съжалението си за това влизане и го е помолил да предаде извиненията му към Ван Дайк.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра ла ла

    2 9 Отговор
    Компютърните траектории са безгрешни, а как го вижда човешкото око е съвсем друг въпрос

    Коментиран от #6

  • 2 Бравооо

    3 3 Отговор
    И аз колко пъти съм го забелязвал досега. Най-сетне и професионалист да си го каже.
  • 3 Кarosel

    2 4 Отговор
    На тоя охлю ВАР му пречи. Подобна глупост е рядко срещана. ВАР не отразява само засади, а е насочена към експониране и детайлно разглеждане на спорни ситуации. По аналог на Хендерсоновото твърдение ВАР нарочно изкривява и гол линията, която е между два дерека. Ха ха смешко, не иска ли купата да им я връчат в началото на първенството!?

    Коментиран от #5

  • 4 Borekoze

    3 0 Отговор
    Проблемът е в критерия за засада според мен. Би било далеч по-добре за футбола да се допусне засада при значително по- голяма част от тялото намираща се зад линията. По тая логика и при гол, дори и сантиметър да е пресякъл голлинията трябва да се зачита гол. А там е абсолютно противоположно. Да си спомним 11мм на Ливърпул срещу Сити.
  • 5 Opa

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кarosel":

    Става въпрос не как технологията работи, а как се използва. В случая бе маркирана засада, която не съществува за мм на лакътя на Мане, а не се знае дали стопкадъра при подаването е бил точен, че да се маркира такава. Също така правилото за засада гласи част от тялото, с която може да се отиграе топката - т.е. ръката не трябва да се зачита. Да не говорим за тенденциозното подминаване на ситуации за преразглеждане с ВАР, но използването му в случаи, където е излишен. Проблемът са хората, стоящи зад технологията, а не компютърната точност.
  • 6 Николай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тра ла ла":

    Ливърпул беше ощетен в няколко ситуации. Например при нарушението на Пикфорд срещу Ван Дайк, по време на нарушението не беше подаден сигнал за офсайд, офсайд беше отсъден по късно. Или пи първия гол на Евъртън имаше нарушение срещу Фирмино и Фабиньо беше дръпнат за фланелката когато опита да скочи и атакува топката. Гледайте видео записа вижда се много ясно. А нямаше разглеждане с ВАР.