19 Октомври, 2020 20:38 1 747 1

Огромно признание за Надал от негов колега

  • андрей рубльов-
  • рафаел надал

Рафаел Надал е най-великият спортист в историята, смята Андрей Рубльов

Огромно признание за Надал от негов колега - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Световният №8 Андрей Рубльов сподели след спечелването на титлата на турнира в Санкт Петербург, че според него Рафаел Надал е най-великият спортист в историята. Руснакът, който утре ще навърши 23 години, признава, че именно Матадора е неговото вдъхновение.

„Не мога да си представя как е възможно това, което той постига“ сподели руснакът на пресконференцията след финала. „Не говоря само за титлите от Големия шлем. Наистина не знам как е възможно да бъдеш толкова силен психически през целия си живот и цялата си кариера'', коментира Рубльов, цитиран от TennisKafe.

Рубльов сподели още, че е възхитен от концентрацията и дисциплината на световния №2. По-рано този месец Надал спечели своята 13-а титла на Ролан Гарос, след като на финала победи категорично Новак Джокович с 6-0, 6-2, 7-5. Сърбинът, който преди този мач имаше 37 победи и само една загуба от началото на годината, бе фаворит на повечето фенове и експерти, но Надал опроверга техните прогнози.

„Всеки играч, дори Федерер и Джокович, са имали моменти в кариерите си, когато са се чувствали неуверени или разконцентрирани по време на мач и когато това се случи, може да загубят. Рафа е единственият играч в историята, за когото няма значение дали се чувства добре или зле от емоционална гледна точка. В крайна сметка той винаги намира някакъв начин да спечели“ каза още Рубльов.

„Ако не спечели, губи в три сета след три часа игра, ако говорим за формат, различен от този на Големия шлем. А на Големия шлем ще бъдат пет часа и то срещу наистина добрите играчи. Не знам как е възможно да бъде толкова силен психически в хода на цялата си кариера“ добави втората ракета на Русия.

Рубльов споделя, че именно от Надал е научил колко е важно никога да не се отказваш и да продължаваш да даваш всичко от себе си дори когато имаш лош ден на корта.

„Ако вземете например играчи от други спортове – на тях също им се случва да имат лоши дни. В отборните спортове може да не проличи чак толкова, защото може ти да си играл слабо, но другите от отбора да са били на ниво и все пак да сте спечелили. Но ако си тенисист и не си в добра форма, е много трудно да намериш начин да играеш така, сякаш всичко е наред. Надал прави това през цялата си кариера. Според мен той е най-великият в историята не само на тениса, а в спорта изобщо“ заяви световният руснакът.

Рубльов се наслаждава на най-силната година в кариерата си до момента, като спечелването на титлата в Санкт Петербург му позволи да се изкачи до №8 в световната ранглиста. Освен това трофеят от домашната надпревара бе неговата четвърта титла от началото на годината, като единствено Новак Джокович е спечелил същия брой отличия за този период.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    7 0 Отговор
    Абсолютно съм съгласен. Неповторим спортист и човек!