21 Октомври, 2020 21:20 1 865 2

Манчестър Юнайтед обяви големи финансови загуби

  • манчестър юнайтед-
  • финансови загуби

Дълговете на клуба са нараснали със 133 процента до 474.1 милиона лири, а загубите са 23.2 милиона

Манчестър Юнайтед обяви големи финансови загуби - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Приходите на Манчестър Юнайтед са спаднали почти с една пета заради отсъствието на отбора от Шампионската лига по футбол и затворения стадион по време на пандемията, обявиха от клуба.

Юнайтед е генерирал приходи в размер на 509 милиона лири до 30 юни и това е спад от 19 процента в сравнение с миналата година.

Дълговете на клуба са нараснали със 133 процента до 474.1 милиона лири, а загубите са 23.2 милиона. Юнайтед се завърна в Шампионската лига тази година, но Висшата лига все още не може да даде гаранции за присъствието на фенове по трибуните. Така от април до юни клубът генерира приходи от едва 5.5 милиона лири от перо "мачдей", докато сумата за този период от миналата година възлиза на 23.8 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мижи да те лажем

    7 0 Отговор
    Правят сметки за пред хората! Няма отбор, който се самоиздържа! Едно е верно - че с коронавируса харчовете на собствениците са се увеличили. Само нашите родни хотелиери и ресторантьори са ОК - няма загуби, няма фаллити!
  • 2 Умен

    3 0 Отговор
    Каквото за тях такова е и за всички.Докато са лапали да са си правили сметка...