Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 18:06 1 487 0

Ботев (Пловдив) е на 1/8-финал за Купата на България

  • купа на българия-
  • ботев (пловдив)-
  • оборище (панагюрище)-
  • 4:0

''Канарчетата'' постигнаха убедителна победа над Оборище (Панагюрище)

Ботев (Пловдив) е на 1/8-финал за Купата на България - 1
Снимка: Facebook/Botev Plovdiv

Отборът на Ботев (Пловдив) се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. "Канарчетата" разбиха с 4:0 като гости Оборище (Панагюрище). Два гола на "Орчо войвода" вкара Салиф Сисе, а през първата част се разписаха Димитър Тонев и Атанас Илиев.

Срещата започна много силно за Ботев. В началото на срещата опасен шут на Неделев бе отразен от Уго Гумиеро. Малко след това Атанас Илиев стреля с глава, но топката срещна горната греда.

В 8-ата минута Илиев изведе Димитър Тонев зад защитата на домакините и младокът вкара за 0:1. В 14-ата минута вратарят на Оборище отрази опасен удар от пряк свободен удар на Неделев.

В 25-ата минута мощен удар на Атанас Илиев с левия крак беше избит от стража Гумиеро, след което топката се отби в горната греда. Три минути след това Илиев все пак се разписа, след като засече с глава центриране на Неделев.

В 53-ата минута Васил Тачев пропусна най-добрата възможност за гол пред своя отбор. Ударът му мина над вратата.

В 58-ата минута Атанас Илиев пласира удар точно под горната греда, който Гумиеро успя да избие в корнер. В ответната атака гредата помогна на "канарчетата" след лошо изчистване на Маркиньос, който за малко щеше да си отбележи автогол.

В 70-ата минута гостите стигнаха до трети гол. Резервата Салиф Сисе засече отлично подаване на Тонев и отблизо се разписа.

Осем минути по-късно Сисе вкара втория си гол в срещата след подаване на Цикарски.

В останалите двубои, изиграни днес, Ботев (Враца) отстрани Надежда (Доброславци) след победа с 2:0 като гост, Черноморец Балчик победи Септември София с 1:0 и се класира на 1/8-финалите за Купата, а Етър като гост победи с 4:2 на дузпи отбора на Созопол и по този начин се класира на 1/8-финалите за Купата на България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА