23 Октомври, 2020 11:55 3 471 0

Легендата Пеле стана на 80!

  • пеле-
  • юбилей-
  • рожден ден-
  • футбол

Той е роден на 23 октомври 1940 година в Треш Корасоеш, югоизточна Бразилия

Легендата Пеле стана на 80! - 1

Легендата на световния футбол – Пеле празнува своя 80-годишен юбилей. Бразилецът е смятан за най-великия футболист на планета. Той е роден на 23 октомври 1940 година в Треш Корасоеш, югоизточна Бразилия. Още на 15-годишна възраст започва да играе за местния Сантош, а на 16 вече е и национал на страната си.

Пеле е футболистът с най-много голове, като според книгата с рекордите "Гинес" той е реализирал 1279 попадения в 1363 мача, но много от тези двубои са в приятелски срещи. Световната асоциация за футболна статистика (RSSSF) посочва, че Пеле има 767 попадения в 831 официални двубоя за Сантош, Ню Йорк Космос и Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА