23 Октомври, 2020 21:05 3 306 0

17-годишен талант от Реал Мадрид бе повикан в националния отбор на България

  • константин костадинов-
  • българия-
  • национален отбор по баскетбол

17-годишният талант от Реал Мадрид - Константин Костадинов, ще тренира за първи път с мъжкия национален отбор по баскетбол

17-годишен талант от Реал Мадрид бе повикан в националния отбор на България - 1
Снимка: FIBA

Специален минилагер ще проведе националният селекционер Росен Барчовски, съобщиха от БФБ. Той ще събере 13 баскетболисти, които от вторник ще тренират в „Арена Ботевград“. За първи път с мъжкия национален отбор ще тренира 17-годишният талант от Реал (Мадрид) Константин Костадинов.

Лагерът е подготвителен и е месец преди турнира, който ще замени квалификационните прозорци за ЕвроБаскет. Както бе обявено, българският национален отбор ще играе в Сараево (Босна и Херцеговина) в периода от 23 ноември до 1 декември.

По програма България трябваше да гостува на Босна на 26 ноември, и да приеме Гърция на 29 ноември, но вместо това ще има два мача в Сараево.

Лагерът ще продължи до 29 октомври, като сборът е на 26 октомври в Правец. Предвидена е и закрита контролна среща срещу Балкан преди обед на 29 октомври.

Днес всички избраници на Росен Барчовски и целият щаб преминаха и задължителните PCR тестове.

Ето списъкът на повиканите баскетболисти:

Станислав Ваклинов - Берое

Андрей Иванов - Ямбол

Димитър Димитров - Балкан

Александър Янев - Черно море - Тича

Павел Маринов - Берое

Крис Минков - Балкан

Константин Костадинов - Реал Мадрид

Николай Стоянов - Берое

Чавдар Костов - Левски Лукойл

Христо Захариев - Левски Лукойл

Станимир Маринов - Балкан

Венцислав Петков - Левски Лукойл

Лъчезар Димитров - Черно Море Тича.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА