Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 17:47 1 297 3

Шампионката от Ролан Гарос е под карантина след среща с полския президент

  • ига швьонтек-
  • анджей дуда-
  • коронавирус-
  • изолация

Малшанс за Ига Швьонтек

Шампионката от Ролан Гарос е под карантина след среща с полския президент - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шампионката от Откритото първенство на Франция Ига Швьонтек ще остане в изолация заради контакт със заразен с COVID-19. Полякинята се чувства добре и няма никакви симптоми, но е решила да се постави под карантина след срещата си с президента на страната Анджей Дуда, който е с положителен тест, обявен сутринта.

"Нито аз, нито някой от моя екип има някакви симптоми. Правим се тестове редовно. Ще останем под карантина според препоръките на здравните власти в момента", коментира 19-годишната тийнейджърка.

Швьонтек вдигна титлата в Париж по-рано този месец, което ѝ спечели статут на национален герой. Тя бе приета от президента Дуда вчера, за да получи държавната награда "Златен кръст" за изключителни постижения в областта на спорта и популяризиране на страната в международен план.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гербераси нюЗ

    3 0 Отговор
    Ай ся пак напишете, че Радев е виновен, щот бил се засякъл с полския !?
  • 2 БАЙ Х@Й

    0 0 Отговор
    Ама като става дума за тенисистка могат да пишат за една 14 годишна тенисистка дето получаваше есемеси с неприлични предложения !
  • 3 Грета

    0 0 Отговор
    Аутизма , дали е Covid- 19?