Last news in Fakti

24 Октомври, 2020 23:26 2 066 10

Млад австралиец спря Григор Димитров по пътя към финала в Антверпен

  • алекс де минор-
  • григор димитров-
  • антверпен

Алекс Де Минор ще се изправи срещу Юго Умбер на финала в турнира, който ще се играе утре

Млад австралиец спря Григор Димитров по пътя към финала в Антверпен - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/АРХИВ

Австралиецът Алекс Де Минор успя да победи и да елиминира Григор Димитров на 1/2-финалите в Антверпен след 7:6(4), 6:7(3), 6:4.

Това бе втори мач между двамата в тура, след като през миналата година българинът надделя над този противник.

По този начин младокът ще се изправи срещу Юго Умбер на финала в турнира, който ще се играе утре.

Първият сет бе доста динамичен и двамата си размениха по един пробив съответно в третия и четвъртия гейм, като първо австралиецът проби.

Григор обаче дръпна с пробив аванс за 4:2 след пробив в петия гейм, но той бе върнат моментално. В крайна сметка сетът отиде в тайбрек и там австралиецът стигна до своето след 7:4 точки в своя полза.

Във втория сет българинът обаче успя да стигне първи до пробив в петия гейм, но в осмия Де Минор върна пробива.

Все пак при тайбрека Григор взе аванс от 6:0 точки, а след това се възползва от мачбола си при 6:3 в своя полза и така прати мача в трети и решителен сет.

В него обаче на Григор не му провървя и бе пробит в седмия гейм. За негова радост той върна веднага пробива, но Де Минор проби решително за 5:4 и си взе сервис гейма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    22 1 Отговор
    Толкова са му възможностите и вече все по трудно ще достига до тази фаза и то с по слаби противници. 2373
  • 2 дядоЯго

    15 5 Отговор
    Жалък нещастник.....
  • 3 1235

    17 5 Отговор
    Той хубаво си взима милионите ама нищо не става от тоя плужек
  • 4 Румен

    16 1 Отговор
    Момчето макар и неизвестно и непълнолетно показа как се играе тенис на пррхваления позьор.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дълбоко Виждащ

    4 7 Отговор
    Де минор е най прогресиращия млад тенисист!Зад него е Цяла Австралия !В Австралия има Плеяда млади тенисисти!Мачът бе много оспорван и съдбата го даде на младежа!ОТ ТАКА ИЗИГРАН МАЧ ,ГРИГОР ДИМИТРОВ МОЖЕ САМО ДА СЕ ГОРДЕЕ!ДЕ МИНОР Е БЪДЕЩЕТО НА ТЕНИСЪТ!

    Коментиран от #9

  • 7 Тееее

    11 3 Отговор
    Срещу Григор всички играят добре. И от топ 300 е имал загуба. По добре да се пенсионира и да не се излага.
  • 8 въпросче

    2 0 Отговор
    До там ли бе Гришкопишко? Айде,ЧАО! Хъъъъъъъъ!
  • 9 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Всичко е въпрос на сметки , Григор в понеделник има мач във Виена в турнир с два пъти по-висок ранг и ако трябваше да играе финал в Антверпен , който можеше и да загуби , се отказва сам от турнир , от който ще вземе повече точки дори с четвъртфинал , отколкото от тоя със загубен финал !! За него вече отдавна победата в турнир и то от най-нисък ранг не е "цел в живота" !!

    Коментиран от #10

  • 10 Дълбоко Виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Така е,но и не е така!Винаги е хубаво да побеждаваш минал съм пътя,уверявам ви знам какво говоря!Колкото до Мача -Гледах го и обективно го описах.Това....игра както винаги много нахъсано!Димитров игра много силно бе въпрос на няколко топки!Дори не знам дали е спечелило финала,но без да знам бих сложил и сега за Де минор!И Умбер го готвят яко Французите но Де минор е невероятна машина!В Момента нашия Григор Димитров играе добре-Знам какво говоря и как да Залагам!Ако следите предишни прогнози бях написал -1,5за Де минор бих Взел а не 2,6 за Григор.Като гледах мача,излезе....Но Аз не очаквах такава силна игра от Димитров!Ако залагате -Де минор ще ви донесе пари,макар ТИпико да не се Изплаща....Преди да спра да залагам в Германия Типико не ми се изплати,само върна залога!Дадох ги та Финансова полиция там,но пари от тях не чакам!По скоро трябва да ми отговорят някой ден немската Финанс полиция.Не следя вече Григор Но той Има голям талант!Проблемът е като вси бг-Тръгва на МиНУС от Първите Н-години!После наваксва.... и това го изхабява и няма вече и Стимул и енергия за Върха!Тенисът и Шахматът са с Най голяма конкуренция в момента!