24 Октомври, 2020 23:42 2 053 5

Илиан Илиев: На полувремето убедихме играчите, че можем да обърнем ''Левски''

  • левски-
  • черно море-
  • 1:2-
  • илиан илиев

''Ако не съм вярвал, със сигурност и футболистите в съблекалнята нямаше да го повярват“, каза още наставникът на ''моряците''

Илиан Илиев: На полувремето убедихме играчите, че можем да обърнем ''Левски'' - 1
Снимка: Антон Узунов

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след обрата на „Герена“. „Моряците“ стигнаха до победата с 2:1, въпреки че останаха с човек по-малко в края на първата част. Наставникът на варненци смята, че половината футболисти на Левски са си помислили, че мачът е приключил при 0:1 и червения картон. Илиев разкри, че на полувремето е успял да убеди своите играчи, че могат да обърнат мача.

„Първото полувреме не го изиграхме добре. Футболистите прегоряха и не направихме нищо. Искахме да търсим празните пространства, Левски не ни позволи и заслужено водеше на полувремето. Стана изгонването, видях в съблекалнята доста хора бяха навели главите и трябваше да ги убедим, че можем да обърнем мача. Казах им също, че обърнахме Локо Пловдив от 2:0, 3:2. Манталитетът в България го знаем, половината от Левски са си мислели, че мачът е свършил при 1:0 и човек повече. Само са си мислили с колко ще ни победят. Всеки във Варна говореше, че сега е моментът след 62 години да победим и затова влязохме така пренавити“, сподели Илиев, цитиран от dsport.

„Като се получат нещата е лесно да се правим на герои. Важното е, че използвахме нещата, които искахме. Прибрахме се добре, Левски започна да играе по-плахо и използвахме това, което искаме - бързи контраатаки при всяко отнемане на топката. Ако не съм вярвал, със сигурност и футболистите в съблекалнята нямаше да го повярват“, каза още наставникът на ''моряците''.

„На полувремето казах на Илиан (Илиан Илиев-младши), че няма какво да се прави. Навел главата, подсмърча. като си направил две грешки, няма какво да се прави. Точно младите бяха прегорели. Знам от опит. Сънувам преди мача, че вкарвам 3 гола, отивам на мача, не се получава. Какво да се прави“, добави треньорът на Черно море.

„Тези победи винаги дават самочувствие, аз не мисля, че влязохме лошо първите минути, но нямаше идея да ги притиснем. Надяваме се този мач да е повратна точка, да не редуваме и да сме на полюси. Трябва да търсим нашата си цел – шестицата'', изтъкна той.

„Не съм гледал гола на Левски, но има няколко грешки по принцип. Скъсяване на дистанция, атакуване на топката. Лошото е, че я допуснахме грешката в първото влизане на Левски в пенала. Добре, че не използваха ситуацията Левски като друг път да увеличат преднината. Може би Левски малко ни подцениха, но не трябва да се притеснявам от нито една защита, това им казах на полувремето“, сподели специалистът.

„Далеч сме от игровото ниво, което имахме предните години. Надяваме се да ни се върне самочувствието и да играем по-добре. Нямаме футболисти, които цял мач да бягат в дефанзивен план. Не държим и топката последните мачове, трябва да се подобрим“, допълни той.

„Нас тия почивки за националните отбори ни се отразиха добре. Те не бяха почивки, максимално използвахме. С десет човека издържахме физически, от тази гледна точка вече нямаме проблеми“, завърши Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 8 Отговор
    Какво се въодушевяват толкова? На умряло куче, нож вадят. Левски тази година, всеки може да ги бие по очевидни причини.
  • 2 От тези обръщания

    0 6 Отговор
    на черно тото мирише обаче!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мимчят

    2 4 Отговор
    Абе илиянчо и ти си една мишка,ама хайде,на умряло куче нож вадиш....