Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 13:56 2 596 5

Близо 55 хиляди гледаха Дунав Русе в Трета лига!

  • футбол-
  • дунав русе-
  • трета лига-
  • проект

„Идеята да излъчваме мачовете си на живо във Фейсбук дойде като реакция на желанието на стотици русенци извън града да гледат мачовете ни

Близо 55 хиляди гледаха Дунав Русе в Трета лига! - 1

Дунав продължава да се радва на солиден интерес, въпреки че този сезон отборът играе в Трета лига. Огромна популярност има новият проект на "драконите" - FCDLive, с който клубът излъчва домакинствата и гостуванията си в Трета лига, Купата на България и Купата на АФЛ. Някои от срещите се заснемат дори с по две камери, една от които на дрон от въздуха. В рамките на излъчваните 6 двубоя, дунавци са привлекли интереса на общо 54 441 зрители.

Най-голям е бил зрителският наплив за мача за Купата на България с Янтра Габрово, който е гледан от 14 600 зрители. В останалите двубои средно около 8 000 зрители са гледали мачовете на тима на живо или на запис. Най-активният дял от аудиторията са мъжете между 35 и 44 години.

Безплатното излъчване на мачовете на "драконите" всъщност е помогнало за увеличаване на аудиторията на тима и за задържането на посещаемостта на стадиона. Според ръководството на клуба това начинание отваря и още една възможност за взаимодействие с рекламодатели.

„Идеята да излъчваме мачовете си на живо във Фейсбук дойде като реакция на желанието на стотици русенци извън града да гледат мачовете ни. Получаваше се куриозна ситуация, в която те помагаха със сериозни суми чрез покупка на онлайн билети, а нямаха възможност по никакъв начин да гледат отбора. Оказа се обаче, че начинанието предизвика сериозен успех и имаме реална възможност да докараме странични приходи от реклама по време на излъчванията на срещите ни, като вече има реален интерес от фирми да използват платформата в социалните медии за популяризиране на своите услуги. Бидейки в 21 век, активната работа по дигитализацията на клубовете и комуникационната политика, е нещо задължително за развитието на всяка организация”, заяви главният мениджър на Деян Йорданов.

Излъчването на мачовете на живо се очертава да бъде основна възможност за феновете да следят своя отбор и в контекста на усложняващата се ситуация с разпространението на епидемията от COVID-19, която поставя под съмнение присъствието на публика по време на масови мероприятия. Клубът ще продължава да полага целенасочени усилия да развива новата си услуга, като я направи по-атрактивна, по-качествена и по-надеждна.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 0 Отговор
    Ако народа не беше толкова беден и стадиони можем да пълним. Другия фактор са побойниците, заради които също много хора не смеят да ходят.
  • 2 Здравец

    8 0 Отговор
    Дунав си е Дунав. Силен, слаб, винаги ще е емблема, както Ботев, Локо, ЦСКА, Левски, Славия. Всеки мач ни е празник. Ихраем с младежите. Не ни пука. Няма вандали, има пресипнали.
  • 3 Иванчо l-ви

    7 0 Отговор
    Трета лига предлага истински футбол. Там момчетата играят с хъс, желание и се раздават на 💯 %. В първа лига играят пари и интереси.

    Коментиран от #4

  • 4 МВР

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо l-ви":

    Така е, там няма манекени. Може момчетата да не са класа, но не се притесняват от твърдата игра.
  • 5 БиБи Кинг

    0 0 Отговор
    Ма тъй мазния каптагон отърва едни пари бе мокри! То секи ако си качва мачовете Киро кво че прави?