Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 19:15 1 514 0

Ботев Пловдив успя да пречупи Ботев Враца

  • ботев пловдив-
  • ботев враца-
  • победа-
  • илиев-
  • тонев

"Канарчетата" спечелиха с 2:0

Ботев Пловдив успя да пречупи Ботев Враца - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на Ботев Враца от 10-ия кръг на efbet Лига. „Канарчетата“ стигнаха до успеха с головете на Атанас Илиев и Димитър Тонев, които бяха отбелязани в рамките на 11 минути през втората част.

След победата „жълто-черните“ са с актив от 12 точки, с толкова е и Ботев Враца. Врачани бяха в силна серия от 6 поредни срещи без загуба във всички турнири, която бе прекратена днес.

Първата по-добра възможност за гол се откри пред гостите в 4-ата минута. Юлиан Ненов получи топката в близост до наказателното. Нападателят на врачани успя да си нагласи топката и пробва удар, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Георги Аргилашки.

Десет минути по-късно Атанас Илиев получи с гръб към вратата на Ботев Враца. Той съумя да се обърне и шутира мощно, но високо над вратата. В 18-ата минута Атанас Зехиров опита интересно центриране по земя. Даниел Генов изпревари защитник в жълто-черен спортен екип, но не успя да намери топката, която излезе в аут.

Три минути по-късно Тодор Неделев опита късмета си с удар от далечно разстояние. Топката тупна коварно, но премина на сантиметри от левия страничен стълб на вратата.

В 27-ата минута Юлиан Ненов направи втори сериозен пропуск от началото на срещата. Чавдар Ивайлов центрира по земя. Ненов бе абсолютно непокрит в наказателното поле, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 39-ата минута Юлиан Ненов беше изведен с дълго подаване зад защитата на „канарчетата“. 25-годишният полузащитник пусна остро подаване към Даниел Генов. Нападателят на гостите обаче стреля над вратата.

Четири минути преди почивката Димитър Тонев проби в наказателното поле на Ботев Враца и стреля мощно, но в обсега на Красимир Костов, който успя да избие.

В началото на втората част Георги Аргилашки трябваше да се намесва решително, за да остави резултатът непроменен. Димитър Буров опита центриране отляво. Получи се обаче нещо като удар. Топката влизаше точно под гредата, но стражът на домакините успя с върха на пръстите си да спаси.

Последваха силни минути за „канарчетата“, които успяха да поведат в резултата с 1:0. В 57-ата минута Славчо Шоколаров бе изведен по десния фланг на атаката. Той опита остро центриране по земя в наказателното поле. Вратарят на гостите Красимир Костов успя да пресече подаването, но се получи рикошет в гърдите на Атанас Илиев, след който топката се озова в мрежата.

Десетина минути по-късно домакините нанесоха втори удар по амбициите на Ботев Враца. Димитър Тонев блесна с индивидуална класа. Той проби самостоятелно в противниковото наказателно поле и със силен удар матира Красимир Костов за 2:0.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Тодор Неделев получи добра възможност също да запише името си сред голмайсторите. Домакините пробваха дълъг извеждащ пас зад защитата на врачани. Красимир Костов внимаваше и успя да стигне първи до топката, но не и да я изчисти добре. Тя попадна в капитана на Ботев Пловдив, който стреля мигновено, но неточно.

В 82-рата минута Димитър Тонев нагласи топката за удар на Тодор Неделев, който прелетя високо над напречната греда. До края Ботев Враца се опита да стигне поне до почетно попадение, но не успешно. Така с последния съдийски сигнал бе узаконена победата на "канарчетата".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА